Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

10 Вересня, 2018 р., 11:08
На території Львівської області діє 153 громадські музеї. З  них 95 - у містах та селищах, 58 – у селах. У закладах освіти розміщено 84 музеї та музейні кімнати, 53 –у школах, 6 - у гімназіях, 4- у коледжах, 3 – у ліцеях, 6 – у ВПУ, 12 – у ВНЗ. Серед них – 35 громадських музеїв національно-патріотичного спрямування.
07 Вересня, 2018 р., 17:04
Цього тижня Новояворівське вище професійне училище отримало з обласного бюджету 2,5 млн гривень. Кошти виділено на придбання техніки, обладнання, матеріалів та устаткування навчальним закладом, який окрім інших спеціальностей проводить підготовку робітничих кадрів за професією електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.
07 Вересня, 2018 р., 17:03
Як повідомляють у департаменті фінансів Львівської облдержадміністрації, перевиконання плану надходжень митних платежів  у серпня становить 159 млн гривень. Відтак, ці надходження дозволять скерувати до обласного бюджету додаткові 36,5 млн гривень на ремонт автомобільних доріг області. Нагадаємо, що перевиконання плану надходжень митних платежів  у липні цього року у сумі 77 млн гривень дозволив поповнити бюджет області на 1 млн гривень.
07 Вересня, 2018 р., 17:01
16 вересня у місті Куликові, що у Львівській області, відбудеться Перший Фест-ярмарок "Свято ковбаси і хліба в Куликові". Мета Фест-ярмарку привернути увагу громадкості до продукції народного виробництва, зокрема чим славен Куликів – до «Куликівської ковбаси» і «Куликівського хліба», а також популяризувати культури як в самому Куликові, так і в навколишніх селах. У програмі Фест-ярмарку святковий концерт за участю різних колективів. Гості свята зможуть скуштувати найдовшу ковбасу від куликівського виробника.
07 Вересня, 2018 р., 17:00
Сьогодні, 7 вересня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із Віце-президентом Бундестагу Вольфгангом Кубікі, аби узгодити питання двосторонньої співпраці. Очільни області подякував уряду Федеративної Республіки Німеччини за підтримку України у боротьбі за захист своєї незалежності та висловив сподівання на подальшу співпрацю у різних сферах. Під час зустрічі сторони порушили питання успіху реформ в Україні та їх важливість у економічному зростанні держави.
07 Вересня, 2018 р., 16:59
Щорічно, з ініціативи національних організацій – Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, у другу суботу вересня відзначається Всесвітній день надання першої допомоги (World First Aid Day). Перша долікарська допомога — це комплекс швидких та простих  дій, спрямованих на збереження здоров'я і життя потерпілого. Не завжди швидка допомога прибуває першою на місце події. Тому, в умовах дефіциту часу і нерідко за відсутності людей з медичною освітою, вміння кожного з нас надати першу домедичну допомогу потерпілому може зіграти вирішальну роль у порятунку життя людини. Існує ряд професій, які зобов'язують вміти і надавати таку допомогу: поліцейські, співробітники служби надзвичайних ситуацій, фармацевтичні працівники, провідники пасажирських вагонів, бортпровідники.
07 Вересня, 2018 р., 16:56
З метою належної організації роботи атирейдерського штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя розроблено графік роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги по населених пунктах Львівської області на період з вересня по листопад 2018 року.
07 Вересня, 2018 р., 16:54
Громадська організація «Професійна спілка «Медіа-профспілка Львівщини» та громадська організація «Західний інформаційний фронт» за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації проведуть цикл тренінгів «Підвищення рівня медіаграмотності ЗМІ Львівщини у контексті протидії інформаційній агресії Росії».
07 Вересня, 2018 р., 16:53
У межах VII «Фестивалю Партнерства» сьогодні у Львові стартував ІІI Форум Партнерства, який зібрав делегації воєводств Польщі, керівників структурних підрозділів Львівської ОДА та дипломатів обох країн. «Форуму партнерства – це платформа для нашої подальшої співпраці, тут ми порушуємо питання, які допоможуть українцям і полякам знайти точки дотику для розвитку стратегій майбутнього. Можливість обміну думками – це важлива складова у спільному розвитку наших прикордонних регіонів. Бажаю гарних вражень, плідних дискусій та зустрічей», - наголосила керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.
07 Вересня, 2018 р., 16:51
Сьогодні у Центрі Митрополита Андрея Шептицького Українського Католицького Університету розпочалась Міжнародна науково-практична конференція «Суспільно-історична та політико-правова оцінка тотального виселення українців з етнічних земель Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944-1951рр.». Участь у відкритті взяла керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора