Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

01 Лютого, 2020 р., 18:32
Сьогодні, 1 лютого, у с.Крушельниця відбулось  урочисте відкриття закладу дошкільної освіти. Реконструкція приміщення під заклад дошкільної освіти  розпочалася у листопаді 2017 року.  Загальна кошторисна вартість становить 1,5 млн. грн, в тому  числі кошти обласного бюджету  - 520 тис. грн, районного бюджету  – 880 тис. грн. та місцевого бюджету – 100 тис. грн. Дитячий  садок  розраховано на 20  дошкільнят. 
31 Січня, 2020 р., 16:02
 Консультує директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин.
31 Січня, 2020 р., 15:57
Сьогодні, 31 січня,  голова райдержадміністрації Богдан Янко, перший заступник голови райдержадміністрації Роман Чудійович та  заступник  голови райдержадміністрації  Володимир Крушельницький  з  робочим  візитом  відвідали адміністрацію національний природного парку «Сколівські Бескиди». Під  час  зустрічі  в.о. директора  національного парку Василь Приндак  ознайомив з структурою,  адміністративно-функціональним поділом та функціональним зонуванням території НПП, охарактеризував  основні досягнення, стан фінансових  надходжень від діяльності  та сплати податків за 2019 рік, участь в міжнародних проектах, перспективи діяльності та розвитку, а також звернув  увагу  на проблемні питання діяльності парку.
30 Січня, 2020 р., 17:47
Сколівська районна філія Львівського обласного центру зайнятості разом із органами місцевого самоврядування, проводить роботу на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 р. № 2313/0/1-20. Тому, фахівці Сколівської РФ ЛОЦЗ здійснюють інформаційні заходи із суб’єктами господарювання щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами. Голови Корчинської та Крушельницької сільських рад зорганізували представників бізнесу у своїх радах для того, щоб вони змогли отримати інформацію щодо виявлення нелегальних працівників, неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Саме тому, 30.01.2020 року було здійснено виїзд до сіл Корчин та Крушельниця, де попередньо було домовлено про зустріч із приватними підприємцями у сфері торгівлі. Директор Сколівської РФ ЛОЦЗ Іванна Тимоцко та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Василь Меленчук поінформували про те, що відповідно до доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 р. № 2313/0/1-20 робота із виявлення нелегальних працівників складатиметься із 3-х етапів: - інформаційної кампанії; - підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії; - інспекційної кампанії. Також розповіли про послуги служби зайнятості роботодавцям та населенню, які надаються у тому числі й дистанційно, через електронні сервіси; обговорили перспективи розвитку кожної сільської ради та можливості створення нових робочих місць, питання сприяння розвитку малого підприємництва на селі. Фахівцями Сколівської РФ ЛОЦЗ також оновлено інформаційні стенди служби зайнятості, які є у кожній сільській раді, де розміщено нову інформацію про заходи, що проводяться у Центрі зайнятості, оперативні вакансії тощо.
30 Січня, 2020 р., 17:40
Актуальні питання захисту прав дитини  обговорено сьогодні, 30  січня, під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів заступник голови райдержадміністрації  Володимир Крушельницький. Під час засідання дано дозвіл на позбавлення батьківських прав батька відносно його неповнолітньої дочки,  розглянуто та погоджено заяви про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних  ділянок з метою передачі їх у власність малолітнім дітям,  з правом підпису за них  їхнім батькам. Окрім цього,  обговорено та затверджено індивідуальні  плани соціального захисту  трьох дітей, позбавлених батьківського піклування,  двох дітей-сиріт та  однієї дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах  й  перебуває на обліку служби у справах дітей.
30 Січня, 2020 р., 15:45
30 січня 2020 року на базі ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» відбулася зустріч представників Сколівського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області  з директорами закладів загальної середньої освіти. Василь Лучків, начальник Сколівського районного управління головного управління держпродспоживслужби в Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу  виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей  і т.д.). Начальник оприлюднив  результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП Фальсифікат», наголосив на тому, що слід дотримуватися  нормативно-правових актів та вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти, сказав, що будь-яке недоопрацювання з питань управління безпекою продуктів харчування і готових страв може спричинити масові отруєння учнів.
30 Січня, 2020 р., 15:19
Це було зимового дня 102 роки тому. Вони назавжди залишились 15-річними... 29 січня  учні 6 класу Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст. провели захід "Крути - наш біль невимовний." Ніхто не має права забути трагічної історії нашого народу, що викарбувалась у нашій свідомості нечуваним страшним болем, смутком і жалем за понесені втрати. Мільйонами людських життів заплатив український народ за свою свободу й незалежність. У вогнях Крут загартувалася українська ідея! Час довів, що саме українська молодь була і є носієм цієї ідеї! Присутність молодого покоління у гарячих точках нашої історії стала вже традицією! Тож нехай героїчний подвиг юнаків, які загинули у далекому 1918-му, буде для нас невичерпним джерелом глибокого патріотизму, відданості національній ідеї, прикладом жертовної любові до рідної землі.
30 Січня, 2020 р., 15:05
"Їх тут триста, як скло, товариство лягло ..." Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, сплять в знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землі - присвячено Годину пам'яті:  "Подвиг - який не знає забуття" з нагоди  102-ї  річниці боїв під Крутами,  проведено  в читальному залі Сколівської центральної районної бібліотеки.
30 Січня, 2020 р., 14:46
 29 січня 2020 року в приміщенні актового залу Сколівської ЦРЛ фахівцями  комунальної установи «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівської області  була проведена нарада на тему: «Моніторингове дослідження результативності навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами за I семестр 2019-2020 н.р.», на яку були запрошені асистенти вчителів та практичні психологи закладів загальної середньої освіти. Метою дослідження є вивчення рівня навчальних досягнень учнів, які навчаються за індивідуальною формою та знаходяться на інклюзивному навчанні з наступним спостереженням динаміки корекційного навчання та покращення якості знань з основних предметів. Це дасть змогу зробити висновки про стан інтелектуального розвитку та спрогнозувати роботу на найближчий період.
30 Січня, 2020 р., 14:35
У Львівській області традиційно стартував регіональний етап Національного конкурсу «Благодійна Україна - 2019», який багато років поспіль проводить Асоціація благодійників України. На Львівщині постійним  регіональним партнером асоціації є  Громадська організація «Центр ділового партнерства». Цьогоріч співорганізатором регіонального конкурсу виступає Львівська освітня фундація.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора