Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

02 Квітня, 2018 р., 09:29
31 березня  у Львівському національному університеті імені Івана Франка, стартувало Пленарне засідання XXIX Наукової сесії Наукового товариства імені Шевченка. Творчість Кобзаря та низка актуальних суспільних питань об’єднали членів НТШ, представників влади та громадськості. Участь у заході взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. У вітальному слові очільник області відзначив важливий внесок НТШ у розбудову незалежності України та наголосив на тих викликах, які сьогодні стоять не лише перед літературним середовищем, а й усім суспільством.  
02 Квітня, 2018 р., 09:28
У березні на виплату щомісячної соціальної допомоги дітям, батьки яких загинули (померли) внаслідок участі  в антитерористичній операції та подій на Майдані з обласного бюджету виділили - 562,7 тис гривень. Зокрема допомогу у розмірі 2,5 тисячі гривень отримають 208 дітей. Як інформують у департаменті фінансів Львівської ОДА загалом на соціальну підтримку родин загиблих учасників АТО та Героїв Небесної Сотні з обласного бюджету за три місяці 2018 року скерували понад 1,5 млн гривень.
02 Квітня, 2018 р., 09:27
30 березня  у відділенні «Укрпошти», що розташоване на вул. Словацького,1, запрацювала нова дільниця «Власна марка». Відтепер мешканці можуть замовляти власну поштову марку в регіональній дільниці. «Я хочу подякувати Вам за те, що у наших реаліях, ви працюєте та розвиваєте пошту. Я переконаний, що з таким підходом до праці у нас є майбутнє», - зазначив під час відкриття начальник управління транспорту і зв'язку департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської ОДА Тарас Оприск.
02 Квітня, 2018 р., 09:26
Ярмарок сільськогосподарської продукції «Добрі традиції Галичини» розпочала мандрівку районами Львівщини. Зокрема,  30 березня, свою сільськогосподарську продукцію виробники, місцеві фермери та підприємства харчової промисловості презентували у місті Мостиська. Відвідувачі ярмарку мали змогу придбати м’ясні та ковбасні вироби, молочну продукцію, мед та продукти бджільництва, хлібобулочні та кондитерські вироби, паски, печериці, консервацію, яблука, саджанці та насіння.
02 Квітня, 2018 р., 09:25
За інформацією Міністерства аграрної  політики та продовольства України, рішенням Уряду продовжено термін подання документів до 1 травня поточного року для отримання 1500 гривень на корову в рік. Пролонгація термінів надасть можливість скористатися державною підтримкою максимальній кількості аграріїв.
02 Квітня, 2018 р., 09:24
29 та 30 березня на рахунки ДП «Львіввугілля» надійшли кошти в сумі 12,7 млн грн від реалізації вугільної продукції. Фінансовий ресурс у повному обсязі скерували на виплату заробітної плати гірникам. Як інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА завдяки цим коштам працівникам ДП «Льввівугілля» виплатили 10% зарплати за лютий.
02 Квітня, 2018 р., 09:23
Одним з пріоритетних напрямів діяльності Держпраці є запобігання використанню незадекларованої праці. У будь-який спосіб незадекларована праця має негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців. Повністю задекларована праця у тому разі, якщо роботодавець уклав з працівником трудовий договір, офіційно повідомив про його працевлаштування державну фіскальну службу, офіційно і в повному розмірі виплачує заробітну плату, сплачує за працівника єдиний соціальний внесок. Працівник без офіційного оформлення на роботу позбавляє себе гарантованого державою розміру заробітної плати; виплати своєчасно та не нижче мінімальної заробітної плати, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною тощо; виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю; допомоги у разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу; соціального страхування.
02 Квітня, 2018 р., 09:22
30 березня  Львівська регіональна філія ПАТ "Укрпошта" презентувала в області новий автопарк та комп’ютеризоване поштове відділення.  Під стінами Львівської обласної державної адміністрації організували виставку нового автотранспорту. Відтак, можна було побачити 12 нових поштових авто, серед яких представили машини міського та районного сполучення, а також новий транспорт кур'єрської доставки. "Якість наданої послуги завжди залежить від комфорту роботи персоналу. Перш за все, вітаю працівників "Укрпошти" із таким значним поповненням арсеналу. Переконана, що перші 20 автомобілів нового стандарту, які сьогодні приїхали на Львівщину, не лише полегшать роботу працівників пошти, але й дозволять нашим мешканцям отримувати свої посилки у зручних умовах і без затрат часу – вдома чи на роботі", - зазначила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.
02 Квітня, 2018 р., 09:21
30 березня  відбулось засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. Участь у заході взяли представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, голови регіональних штабів з ТЕБ та НС. Зокрема під час засідання Віце-прем’єр-міністр наголосив на важливості перевірок стану пожежної безпеки у місцях масового перебування людей.
02 Квітня, 2018 р., 09:20
Днями на Львівщині з робочим візитом перебувала делегація освітян з Республіки Азербайджан на чолі з секретарем Республіканської ради освіти Азербайджану Боюкагою Мікаіллі. Нагадаємо, що старт для співпраці надало підписання 16 лютого 2016 року Меморандуму про співпрацю між департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та Республіканською радою освіти Азербайджану. У рамках програми візиту делегації відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Науково-практичні основи міжнародного співробітництва вчителів: погляд на майбутнє». Розпочався захід на базі Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. У ході роботи учасники поділилися досвідом та напрацюваннями, націленими на міжнародне співробітництво і підвищення якості освіти шляхом співпраці з закордонними партнерами.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора