Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

02 Квітня, 2018 р., 09:42
Дорогі співвітчизники! Сердечно вітаю з Воскресінням Христовим усіх, хто святкує його за григоріанським календарем. Це величне свято наповнює наші серця світлом, радістю і любов’ю до життя. Воно дарує нам віру в перемогу світла над темрявою та надію на торжество істини. Сьогодні увесь Український народ просить Бога про мир і єдність для всієї нашої держави. Ми разом захищаємо свою Батьківщину, її соборність і незалежність, нашу свободу та гідність, обравши шлях правди і справедливості. Бажаю всім благословенного свята Воскресіння Господнього. Нехай у кожній українській оселі панують мир, злагода та благополуччя.
02 Квітня, 2018 р., 09:41
У ніч із суботи на неділю, 1 квітня на 77-ому році життя відійшов у вічність провідник Львівської обласної Організації Українських Націоналістів Олег Гринюк. Місце та час похорону провідника Львівської обласної Організації Українських Націоналістів наразі уточнюється. Висловлюємо співчуття рідним та близьким Олега Гринюка.
02 Квітня, 2018 р., 09:40
Напередодні Міжнародного дня птахів на Львівщині відзначили фахівців з орнітології. Подяки голови Львівської ОДА отримали завідувач відділу ландшафтного та біотичного різноманіття Державного природознавчого музею НАН України Андрій Бокотей, провідний інженер Державного природознавчому музеї НАН України Юрій Струс, доцент кафедри лісівництва НЛТУ України Ельвіра Різун, директор Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру Андрій Кийко, директор Зоологічного музею імені Бенедикта Дибовського Львівського національного університету імені Івана Франка Ігоря Шидловський, завідувач відділу Прикладної музеології Державного природознавчого музею Національної академії наук України Наталія Дзюбенко.
02 Квітня, 2018 р., 09:39
31 березня  у Львівському театрі ляльок, відбулись урочистості з нагоди відзначення 30-річчя заснування Організації Української Молоді «Спадщина». Привітав спадщанців і відзначив подякою голова Львівської ОДА Олег Синютка. «Сьогодні нам є чим гордитися. Це створена 240-тисячна професійна українська армія, це поставлені на противагу ворогу українські системи залпового вогню і багато інших здобутків, які ми з вами зробили власними зусиллями. І я переконаний, що серед багатьох людей та справ, які зроблені, гордо стоїть організація «Спадщина». Закликаю вас бути активними задля нашої спільної перемоги», - наголосив Олег Синютка. Участь у заході взяли активні члени організації, колишні учасники та друзі «Спадщини». Серед них співзасновник організації, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.
02 Квітня, 2018 р., 09:38
Відповідно до замовлень головних розпорядників коштів обласного бюджету, департамент фінансів Львівської ОДА упродовж тижня профінансував 51,2 млн гривень. Поряд з поточними видатками виділялись кошти на вивезення твердих побутових відходів у м. Львові в сумі 2,7 млн грн, реконструкцію будівель і систем теплопостачання ліцею ім.Героїв Крут - 0,8 млн грн, реалізацію програми з надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області - 0,1 млн грн. Орім цього, на заходи з рятування на водах скерували - 0,2 млн грн та підтримку розвитку агропромислового виробництва у Львівській області, у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес планів - 2,7 млн гривень.
02 Квітня, 2018 р., 09:37
31 березня  у місті Новий Калинів на Самбірщині, відбулись урочистості з нагоди 74-ї річниці створення військової частини А3913. Участь у заходах взяли військовослужбовці 12-тої окремої бригади армійської авіації, яка базується на території військової частини. З вітальним словом до військових авіаторів звернулась заступник керівника апарату Львівської ОДА Оксана Томашук. «Упродовж останніх років ви проявили надзвичайну мужність, а головне відданість і любов до Батьківщини. Ви одними із перших стали на захист східних кордонів України і показали, що в Україні є боєздатна армія», - наголосила Оксана Томашук. 
02 Квітня, 2018 р., 09:36
На обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області перебувають 30,7 тис пенсіонерів силових структур. З них пенсії перерахують - 30,3 тис осіб. Перші виплати, за період з 01.01.2018 по 31.03.2018, органи Фонду провели за додатковими відомостями березня 2018 року 10065 пенсіонерам на суму 46 658,7 тис грн. Середній розмір підвищення становить – 1545,24 гривень. Як інформують у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області перерахунки пенсій всім решта пенсіонерам будуть здійснюватись впродовж квітня по мірі надходження довідок про грошове забезпечення від силових міністерств та відомств.
02 Квітня, 2018 р., 09:31
31 березня  у селі Річки Жовківського району, після модернізації запрацював відділ прикордонної служби «Рава-Руська» Львівського прикордонного загону.   Із відкриттям прикордонників привітала та нагородила відзнаками керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська. «Прикордонник – це людина, яка першою визначає друг чи ворог стоїть перед нашою країною. Прикордонники – це люди із гострим розумом, твердим серцем і навиками психолога. Ви – наш захист і, без сумніву, важлива ланка в системі зміцнення національної безпеки, захисту політичних, економічних і військових інтересів незалежної України. Віримо, що спільними зусиллями український прапор майорітиме на усіх рубежах нашої держави», - наголосила Маріанна Вільшинська.
02 Квітня, 2018 р., 09:30
В рамках реалізації проекту «Поповнення бібліотечних фондів шкіл Львівщини», школярі області отримають комплект енциклопедії «Наукове товариство імені Шевченка». Сертифікат на книги  31 березня  директору департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомирі Мандзій вручив голова Товариства Роман Кушнір під час пленарного засідання XXIX Наукової сесії Наукового товариства імені Шевченка. «Енциклопедія НТШ – це проект, який розпочався у 2012 році. І у 2013-2014 роках завдяки нашим зусиллям, підтримці Львівської ОДА та благодійників, ці енциклопедії розійшлися по більшості шкіл Львівщини. Коли ж вийшов другий і третій том виникла потреба так само передати його учням», -  зазначив Роман Кушнір.
02 Квітня, 2018 р., 09:29
31 березня  у Львівському національному університеті імені Івана Франка, стартувало Пленарне засідання XXIX Наукової сесії Наукового товариства імені Шевченка. Творчість Кобзаря та низка актуальних суспільних питань об’єднали членів НТШ, представників влади та громадськості. Участь у заході взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. У вітальному слові очільник області відзначив важливий внесок НТШ у розбудову незалежності України та наголосив на тих викликах, які сьогодні стоять не лише перед літературним середовищем, а й усім суспільством.  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора