Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

15 Травня, 2018 р., 10:42
11-12 травня Києві відбулися ІІ Всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених» - національний відбір до складу збірної команди України на участь у Іграх Інвіктус-2018. У церемонії відкриття взяла участь віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш – Цинцадзе та заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко. Цього року в національних Іграх взяли участь понад 170 учасників (в т.ч. 24 з Львівщини). Вони представляють Збройні Сили України, Національну Гвардію, Національну Поліцію, Державну Прикордонну Службу та Службу Безпеки України, добровольчі підрозділи та ветеранство.
15 Травня, 2018 р., 10:39
Сьогодні, 14 травня, стартував І Міжнародний фестиваль співаної поезії «Lviv Music & Poetry Week».  Мета фестивалю - виявити талановитих молодих поетів та бардів у районах Львівської області. У межах фестивалю відбудуться: - зустрічі учнівської та студентської молоді  в народних домах, навчальних закладах, бібліотеках міста Львова, Жовківського,  Сокальського, Городоцького, Самбірського, Миколаївського, Дрогобицького,  Пустомитівського районів Львівської області.  Львівської області з гостями фестивалю, місцевими відомими поетами та молодими поетами і бардами – переможцями відбіркового туру,
15 Травня, 2018 р., 10:36
Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації разом з головою журі щорічної Всеукраїнської обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди Олесем Дяком започаткували творчі виступи письменників, поетів, літературознавців, бардів у народних домах, бібліотеках, навчальних закладах Львівщини. Як зазначила директор департаменту Мирослава Туркало метою зустрічей є літературно-патріотичне виховання читацької аудиторії, презентації Всеукраїнського конкурсу патріотичної поезії імені Катерини Мандрик – Куйбіди та антологій громадянської лірики і  патріотичної поезії.
15 Травня, 2018 р., 10:35
Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» спільно з Міністерством освіти і науки України проводять XV Міжнародний конкурс «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності». Участь у конкурсі сприятиме формуванню знань про поліетнічну та багатокультурну історію України і міжнаціональні відносини, ствердженню національної свідомості та історичної пам’яті, усвідомленню значення уроків історії для сьогодення. До участі у конкурсі запрошують: учнів 8-11 класів шкіл, гімназій, ліцеїв; учителів загальноосвітніх навчальних закладів; класних керівників та організаторів виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів; студентів та аспірантів. Учасники конкурсу можуть бути як представниками України, так й інших країн.
15 Травня, 2018 р., 10:34
Впродовж 3 – 13 травня 2018 року у м. Миколаєві відбувався чемпіонат України з шахів серед юнаків тадівчат віком до 10 років (класичні шахи, швидка та  блискавична гра). У змаганнях взяли участь 50 найсильніших шахісток України, серед яких Дарина Грига (м. Городок) виборола – І місце в класичних шахах, 5 місце  в швидких шахах і 9 місце в блискавичній грі.
15 Травня, 2018 р., 10:33
Сьогодні голова Львівської ОДА Олег Синютка та перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус зустрілись із постійним заступником Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфгангом Біндзайлем. Очільник області подякував Вольфгангу Біндзайлю за підтримку урядом ФРН територіальної цілісності України та ознайомив із економічним розвитком регіону. “Щотижня в області ми відкриваємо нові підприємства, рівень безпеки на Львівщині відповідає рівню безпеки у будь-якій іншій європейській країні. Ми зацікавлені у мирному врегулюванні конфлікту на Сході і нам важливою є допомога європейських країн, зокрема Федеративної Республіки Німеччина”.
14 Травня, 2018 р., 17:38
Уже третій рік поспіль департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА спільно із природоохоронними  установами області проводить конкурс дитячого малюнку «Природа не має кордонів». Захід присвячений відзначенню Дня Європи в Україні.
14 Травня, 2018 р., 16:08
За попередніми даними, у січні–квітні 2018 року до відповідного періоду попереднього року обсяг промислової продукції у Львівській області зросте на 5,6%, обсяг сільськогосподарської продукції – на 2,6%.
14 Травня, 2018 р., 16:07
Вже вкотре департамент охорони здоров’я ініціював проведення Днів вимірювання артеріального тиску у населення. Цьогорічна акція  триватиме з 14 по 25 травня 2018 року.
14 Травня, 2018 р., 16:06
Департамент економічної політики Львівської облдержадміністрації у межах реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області проводить конкурс інвестиційних проектів. Конкурс триватиме до 4 червня. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора