Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини

19 Березня, 2020 р., 12:09
Для допомоги платникам податків Державна податкова служба розпочинає серію відеоуроків, в яких роз’яснюватиметься як правильно користуватися електронними сервісами. Перший відеоурок присвячено заповненню декларації про майновий стан і доходи громадян. Переглянувши його, користувачі зможуть дізнатися як правильно заповнити декларацію крок за кроком та як при цьому уникнути помилок. Звертаємо увагу, щоб подати декларацію  через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати електронний підпис.
10 Березня, 2020 р., 17:30
Головне управління ДПС у Львівській області наголошує роботодавцям на необхідності легалізації трудових відносин з найманими працівниками. Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення про це територіального органу ДПС в терміни та за формою, визначеними Порядком повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413. Офіційне працевлаштування для працівника – це гарантоване Конституцією України право на працю, реалізоване шляхом укладення трудового договору, це економічні, соціальні та трудові гарантії, передбачені чинним законодавством України та належне пенсійне забезпечення в майбутньому. Офіційне оформлення трудових відносин для роботодавця – це позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.
05 Березня, 2020 р., 16:49
Які документи мають право перевіряти під час проведення перевірки дотримання працедавцем законодавства щодо оформлення трудових відносин з найманим працівником? Платник податків зобов’язаний надати посадовим (службовим) особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки. Такий обов’язок виникає у платника податків після початку перевірки. Зокрема, під час проведення фактичної перевірки в частині дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), в тому числі тим, яким установлено випробування, перевіряється наявність належного оформлення трудових відносин, з’ясовуються питання щодо ведення обліку роботи, виконаної працівником, обліку витрат на оплату праці, відомості про оплату праці працівника. Для з’ясування факту належного оформлення трудових відносин з працівником, який здійснює трудову діяльність, можуть використовуватися документи, що посвідчують особу, або інші документи, які дають змогу її ідентифікувати (посадове посвідчення, посвідчення водія, санітарна книжка тощо).
05 Березня, 2020 р., 16:47
Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, може бути виданий представнику такої фізичної особи за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії, а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку, на видачу такого документа.
05 Березня, 2020 р., 16:46
Ідентифікаційний код на дитину може отримати один з батьків, якому слід надати посадовій особі органу ДПС свій паспорт та свідоцтво про народження дитини. Звертатись можна до будь якого територіального органу ДПС. Облікові картки фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР малолітніх осіб (до 14 років) подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) малолітньої особи, видається одному з батьків (усиновителю, опікуну, піклувальнику) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, надається протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи, її представника до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи. Громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якого контролюючого органу. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до п’яти робочих днів.
27 Лютого, 2020 р., 16:51
Триває період подання декларацій державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. І традиційно у ці дні зростає кількість користувачів Електронного кабінету. Сервіс дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків, необхідні для заповнення декларації. Лише за останні три дні ДПС надано понад 32 тис. відповідей на запити про доходи громадян.
17 Лютого, 2020 р., 15:36
Львівське управління Офісу великих платників податків ДПС повідомляє,що з 1 травня 2020 року вводиться в обіг новий зразок марки акцизного податку для алкоголю. Замовляти новий зразок марки можна буде через Електронний кабінет вже з 1 квітня 2020 року.
17 Лютого, 2020 р., 11:39
19 лютого – останній день для сплати єдиного податку ФОП 3-ї групи. 19 лютого – сплата ПДФО та військового збору ФОП на загальній системі оподаткування за результатами декларування доходів від підприємницької діяльності за 2019 рік. 20 лютого – кінцевий термін сплати єдиного податку за лютий ФОП 1-ї та 2-ї груп. 20 лютого – кінцевий термін для підприємців, які використовують найманих працівників, незалежно від системи оподаткування, зі: – сплати сум єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень 2020 року; – подання Звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень 2020 року.
10 Лютого, 2020 р., 12:07
Для державної реєстрації підприємцем громадянину необхідно подати: - Заяву про державну реєстрацію фізичної особи підприємцем форми 10. - паспорт, ідентифікаційний код. - у разі обрання спрощеної системи оподаткування, одночасно з заявою про державну реєстрацію можна подати Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, затверджену наказом МФУ №308 від 16.07.2019. - у разі добровільної реєстрації платником ПДВ, одночасно з заявою про держреєстрацію можна подати Реєстраційну заяву платника податку на додану вартість (форма №1-ПДВ), затверджену наказом МФУ №1125 від 21.12.2016. - у разі державної реєстрації фізичної особи, яка самостійно або з членами сім’ї створює сімейне фермерське господарства — договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства. - для фізичної особи, яка досягла 16-річчя і має бажання займатися підприємницькою діяльністю, але не має повної цивільної дієздатності - нотаріально засвідчена письмова згода батьків (усиновлювачів), піклувальника чи органу опіки або піклування. На сьогодні реалізована можливість реєстрації ФОП в електронному вигляді на сайті Мінюсту за умови підписання заявником заяви з використанням електронного цифрового підпису.
07 Лютого, 2020 р., 14:49
Головне управління ДПС у Львівській області інформує про граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи у 2020 році:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора