Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

06 Лютого, 2018 р., 09:24
Торік в області організували низку мистецьких проектів, зокрема наймасштабніші – “Пісні перемоги”, “Український Донбас”, конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака. Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.
05 Лютого, 2018 р., 17:40
У 2017 році бібліотечні фонди області поповнили 5994 примірниками книг, понад 50 книгозбірень забезпечили комп’ютерами та проекторами. Загалом на розвиток бібліотечної галузі  витратили 1 млн 200 тис гривень. Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало. “Також для бібліотек області  створили 672 інтерактивні гри “Мандрівка Львівщиною. Цього року ми плануємо організувати ігри “Мандрівка Україною” і також надати для користування бібліотекам”,  - зазначила Мирослава Туркало.
05 Лютого, 2018 р., 17:39
В межах Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки продовжується реалізація механізму компенсації населенню області коштів за кредитами на заходи з енергозбереження. Відтак у 2017 році за Програмою видали 7 532 кредити на загальну суму 185 млн грн, з обласного бюджету відшкодували - 18 млн гривень. Серед міст обласного значення із видачі кредитів лідирують Львів, Дрогобич та Стрий, серед районів – Стрийський та Самбірський.
05 Лютого, 2018 р., 17:38
У 2017 році в області організували 44 театральні прем’єри і 976 концертних програм, які презентували 6 мистецьких колективів. Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало. “Ми маємо позитивну динаміку збільшення кількості  вистав, прем’єр і маємо на понад 150 тисяч збільшення залучення глядача до перегляду. Здійснили 277 гастролей у межах області і 280 поїздок Україною. Хочу наголосити, що лідером щодо гастрольної діяльності Україною є Львівський обласний музично-драматичний театр ім. Ю.Дрогобича”,  – наголосила Мирослава Туркало.
05 Лютого, 2018 р., 17:37
У 2018 році на 11 напрямів та 9 конкурсів Комплексної програми розвитку культури Львівщини передбачили 11 млн 250 тис грн. Окрім того, культура стала пріоритетом в обласному конкурсі мікропроектів. За попередніми даними департамент культури посідає друге місце за успішністю та активністю подань. Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.
05 Лютого, 2018 р., 17:36
У музеях області минулого року організували 392 виставки та провели 32 408 екскурсій. Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало. Зокрема представили 10 інтерактивних сучасних виставок та охопили 16 районів. «Це такі відомі виставкові проекти як «70-річчя проведення депортаційної операції «Вісла», «Розвіяні чужими вітрами», «Ми полягли, не ставши на коліна»,  «Творець Українського Гімну. Михайло Вербицький» тощо. Цього року ми хочемо продовжувати цей проект», - зазначила Мирослава Туркало.
05 Лютого, 2018 р., 17:35
У 2017 в області провели 76 культурно-мистецьких фестивалів, які охопили усі райони області. Зокрема вперше організували Етно-фестиваль гостинності,  фестиваль патріотичної пісні «Пісні перемоги», «Березинські фестини», західноукраїнський фестиваль «Куховарня Rado Fest».
05 Лютого, 2018 р., 17:34
2 лютого департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації уклав угоду про співпрацю з Національним університетом «Львівська політехніка». Така угода дає додаткові можливості для співпраці органу влади та навчального закладу в питаннях проведення інформаційно-просвітницьких та науково-практичних, еколого-освітніх заходах та обміну інформацією.
05 Лютого, 2018 р., 15:24
У 2017 році на території області відкрили 3 народних доми, 2 мистецькі школи, 3 музеї та 2 бібліотеки. Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало. “Народні доми відкрили у Пустомитівському, Яворівському та Городоцькому районах, бібліотеки у Трускавці та Давидові. Також запрацював музей історії українського жіночого руху у Львові, музей генерала-хорунжого О. Гасина у с.Конюхів Стрийського району, «Відкритий музей» при музеї ім. А. Шептицького для осіб з інвалідністю”, - зазначила Мирослава Туркало.
05 Лютого, 2018 р., 15:23
Рейсові автобуси на приміському сполученні відправляються і прибувають згідно з графіком руху, незважаючи на складні погодні умови.  Про це повідомив заступник начальника управління – начальник відділу експлуатації дорожнього господарства департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Микола Одиноцький. "Увесь транспорт курсує як належно, незважаючи на ожеледицю, жодних проблем із транспортом немає, якщо не враховувати незначні збої в розкладі руху", - розповів Микола Одиноцький.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора