Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині обговорять проекти державно-приватного партнерства

Дата: 01.06.2017 23:34
Кількість переглядів: 146

Фото без описуУ п’ятницю, 2 червня, з робочою поїздкою на Львівщині перебуватиме заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Михайло Тітарчук. Під час візиту заступник міністра разом із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою проведуть нараду щодо проектів державно-приватного партнерства.

Учасники обговорять проекти, що реалізують впродовж наступних кількох років. Зокрема, говоритимуть про Євроколію Львів-Варшава, заміну обладнання у Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення «Надія є» та у Львівському обласному державному клінічному лікувально-діагностичному кардіологічному центрі, будівництво сонячної електростанції на даху медичної установи, створення агротуристичного кластеру.

Довідково:

Державно-приватне партнерство в Україні — система відносин між державним та приватним партнерами, при реалізації яких ресурси обох партнерів об'єднуються з відповідним розподілом ризиків, відповідальності та винагород (відшкодувань) між ними, для взаємовигідної співпраці на довгостроковій основі у створенні (відновленні) нових та/або модернізації (реконструкції) існуючих об'єктів, які потребують залучення інвестицій, та у користуванні (експлуатації) такими об'єктами.

Механізм ДПП формує підґрунтя для спільної відповідальності держави, громади і бізнесу за розвиток секторів, що мають пріоритетне значення для регіональної економіки. Зокрема, це реалізація інфраструктурних проектів (перш за все дорожньо-транспортної інфраструктури), модернізація сфери ЖКГ (водопостачання, водовідведення, утилізація сміття тощо), житлове будівництво. Потужний потенціал ДПП існує й у сфері розвитку енергетики (у т.ч. впровадженні технологій альтернативної та відновлюваної енергетики), інноваційного та венчурного підприємництва, формування регіональної інформаційної та освітньої систем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора