Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області активно поповнюють бібліотечні фонди

Дата: 18.06.2018 22:21
Кількість переглядів: 93

Фото без описуВ області діє Комплексна програма розвитку культури Львівщини на   2018 - 2020 роки затверджена на сесії Львівської обласної ради. Одним із пріоритетних напрямків програми  є поповнення бібліотечних фондів та бібліотечних проектів, на виконання яких  передбачили  кошти на суму 960 тис грн.

Як зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, у межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини  у кожну публічну бібліотеку села потрапить  10-20 книг, тому дуже важливо, щоб районний відділ культури підтримав публічні бібліотеки, виділивши кошти на поповнення бібліотечних фондів.

 За рахунок місцевих бюджетів запланували  оновити бібліотечні фонди на суму 2 млн 324 тис грн, з них 1 млн 361 тис грн планують виділити на закупівлю книг. Станом на сьогодні із районних бюджетів виділено 331 тис грн, з них 195 тис грн на передплату періодичних видань.

За її словами, більшість районів області мають Програми поповнення бібліотечних фондів. Найкраще фінансується Програма у Жовківському (350 тис грн.),  Пустомитівському (165 тис грн.) та Стрийському (150 тис грн.) районах. 

"Однак у Дрогобичі, Бориславі, Жидачівському, Кам'янка-Бузькому, Мостиському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському районах програми не затверджені і фінансування не виділяється на закупівлю нових книг для бібліотек, якщо на періодичні видання (газети, журнали) районний відділ культури знаходить 10-20 тис. грн., то на нові книги грошей не виділяється. Цю ситуацію районам потрібно виправити", - наголосила Мирослава Туркало. 

Цьогоріч департамент закупив 650 настільних ігор «Мандрівка Україною» та поширив серед усіх районів, міст обласного значення та 35 ОТГ.

Також Мирослава Туркало наголосила, згідно з ст 18 Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» та наказом департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації «Про розвиток бібліотек Львівщини» централізовані бібліотечні системи у 2018 році мають провести  інвентаризацію  та  списати  застарілу   за  змістом  літературу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора