Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 16 млн євро – в альтернативну та відновлювальну енергетику

Дата: 29.01.2017 22:05
Кількість переглядів: 224

Фото без описуТорік на Львівщині інвестували понад 16 млн євро в альтернативну та відновлювальну енергетику. Про це сьогодні, 27 січня, повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації Михайло Мельник під час звіту про результати роботи у 2016 році.

За його словами, минулого року ввели в експлуатацію другу чергу найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції "Старий Самбір-1" – загальною потужністю 6,6 МВт, одну сонячну електричну станцію – 4 МВт, 41 сонячну установку приватних домогосподарств – 600 кВт.

Михайло Мельник, окреслюючи в цьому напрямку плани на поточний рік, зауважив, що робота департаменту буде зосереджена на введенні в експлуатацію нових потужностей альтернативної та відновлювальної енергетики. "Планується запустити 3 вітрові електричні станції – загальною потужністю 69,4 МВт, 2 сонячні електричні станції – загальною потужністю 68 МВт, 100 дахових сонячних електростанцій малої потужності – загальною потужністю 7 МВт., малу гідроелектростанцію – потужністю 360кВт", - повідомив посадовець.

Крім того, минулоріч запрацювали 18 котелень на альтернативних видах палива. Це дозволило зекономити 1,9 млн м куб. газу. У 2017-му планується запустити 40 котелень у бюджетній галузі (економія газу – 24,1 млн м куб.) та 800 котлів у приватному секторі (економія газу – 9,8 млн. м куб.).

Як повідомив Михайло Мельник, на виконання програми енергозбереження населенню компенсували з обласного бюджету 16,5 млн грн за кредитами на енергозберігаючі заходи. Загалом 7286 родин інвестували 256 млн грн в енергоощадність. За цим показником (сумою виданих кредитів) Львівщина впевнено посідає перше місце серед областей України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора