Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вперше за роки Незалежності: на Львівщину завезли 45 високогенетичних корів

Дата: 05.09.2017 21:43
Кількість переглядів: 124

Фото без описуНа Львівщині, вперше за останні 25 років, закупили та завезли 45 високогенетичних нетелей Джерсейської молочної породи  з Данії. Три сімейні ферми із Жовківського та Мостиського районів, учасники Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що фінансується Урядом Канади, незабаром стануть господарями цих нетелів.

Показники молока по матерях цих нетелів більше 7500 кг, жир – 6,4%, білок – 4,4%.

В заході взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз, працівники Львівської аграрної дорадчої служби та представники місцевої ветеринарної служби. 

Тільки підвищення продуктивності може забезпечити конкурентоспроможність молочної галузі. Це розуміють і  сімейні ферми, тому роблять інвестиції у формування стада з високим генетичним потенціалом.  Високопродуктивне стадо буде запорукою успішного розвитку сімейного бізнесу.

Довідково: На Львівщині налічується близько 1094 особистих селянських господарств, які утримують 4 і більше корів,  з поголів’ям 4994 корів. Зараз в області працює 80 сімейних молочних ферм, з них 37 сімейних молочних ферм співпрацюють з Канадським проектом «Розвиток молочного бізнесу в Україні». За період з 2016-2017  року за підтримки Канадського проекту відкрили 18 сімейних молочних ферм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора