Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заходи по виконанню Урядової програми "Доступні ліки"

Дата: 20.06.2017 21:09
Кількість переглядів: 649

Фото без опису Сьогодні,20 червня,заступник голови райдержадміністрації Василь Білинець провів нараду  з представниками аптечних закладів  міста, заступником головного лікаря Ярославом Зінкевичом  з питань  виконання  Урядової програми « Доступні ліки». Згідно якої реалізовуються безкоштовно чи частково відшкодовуються ліки хворим на серцево-судинні захворювання,цукровий діабет чи  бронхіальну астму.

Васидь Білинець  проінформував присутніх про те, що  ( згідно довідки Львівської ОДА) під час виконання Урядової програми «Доступні ліки» виникають певні проблемні питання, зокрема:

          1. До переліку лікарських засобів, на які поширюється дія Урядової програми в частині повного чи часткового відшкодування їх вартості, не внесені  комбіновані препарати для лікування хворих зі серцево-судинною патологією, що викликає певне незадоволення з боку хворих.

          2. Через відсутність постачання від великих гуртових компаній (дистриб’юторів) в аптечній мережі відсутній повний асортимент лікарських засобів, на які поширюється дія програми «Доступні ліки».

          3. Засоби масової інформації, як центральні, так і місцеві, акцентуючи свою

основну увагу на безкоштовному відпуску лікарських засобів, не завжди доносять до населення інформацію про те,  що до переліку медичних препаратів, на які поширюється дія Урядової програми включені такі, вартість яких підлягає частковому відшкодуванню з боку пацієнтів, що в подальшому при їх придбанні створює  певні незручності та незадоволення з боку покупців.

           4. Реалізація програми «Доступні ліки» певною мірою йде в розріз з виконанням на місцях постанови Кабінету Міністрів України №1303 від 17.08.1998  «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

Представники аптечних закладів та Ярослав Зінкевич  погодились ,що в Сколівському районі винникають аналогічні проблеми. В ході наради накреслили ряд спільних заходів щодо усунення проблем у виконанні Урядової програми «Доступні ліки»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора