Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Дата: 10.03.2019 20:12
Кількість переглядів: 778

Фото без описуФото без описуСьогодні, 10  березня,  біля пам’ятника  Т.Г.Шевченку  відбулись  пам’ятні заходи  приурочені вшануванню пам’яті геніального пророка  та духовного провідника  української нації, Тараса Григоровича Шевченка.

Фото без описуКерівництво району, міста, представники установ, підприємств, організацій,  педагоги та громадськість міста вклонились  Великому Кобзарю, поклавши квіти  до підніжжя  його пам’ятника.

Під час  пам’ятного  віче депутат районної ради Любомир  Губиш Фото без описузвернув  увагу на визначні аспекти феномену Тараса Григоровича Шевченка,  наголосивши: «Це природна геніальність Тараса Шевченка, якою нагородив його Бог, вклавши в нього всі таланти і мудрість нашого народу. Друга складова це – велич духу,  в його поезії  була всеохоплююча любов до українців, до українського краю, до української культури та традицій. Тарас Шевченко створив національну Біблію – Кобзар, в якому в кожному рядку символізм і велич його пророцтв… Кобзар – це не тільки національна Біблія, це – кодекс честі і  кодекс поведінки українців в сьогоденні та майбутньому... ХайФото без опису велике   святе Шевченківське слово об’єднує  нас, хай велике  святе Шевченківське  слово  підносить  нас, хай велике святе  Шевченківське слово очищає нас!»

Панахиду відслужили настоятелі церков  міста о.Віктор Коцеміра, о.Володимир Борис та о.Володимир Мисів.

Спільним виконанням Шевченкового Заповіту та  Духовного гімну «Боже великий, єдиний» завершено пам’ятні заходи.

 

 

Фото без опису  Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора