Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині стартував обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") -2017

Дата: 20.06.2017 19:28
Кількість переглядів: 1142

19 червня у місті Сколе розпочався обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") – 2017.

Звуки козацького маршу та спільна мета об'єднали учасників від 37 районів, міст та об'єднаних територіальних громад Львівщини, керівництво штабу військово- патріотичної гри, області та Сколівщини.

На Майдані  Незалежності зібралися  найспритніші та найактивніші нащадки козаків,юні патріоти неньки-України , а також вельмишановні гості.

У нашого українського народу було славне минуле. Козацьке військо упродовж віків було армією, яка протистояла чужинцям, яка боронила свою землю і український народ від завойовників. Служити в українському війську, служити Україні – було справою життя і честі.

Сколівщина зустріла учасників обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") – 2017 « хлібом і сіллю».

Урочистості розпочались із звіту головного судді гри  Нестеренка Є.О начальнику обласного штабу Книшик  С.І. та підняття прапора України козачатами Сокальського району, які в 2016 році стали переможцями обласного етапу гри « Сокіл». Лунав Гімн України.

Військові капелани  отець Володимир   з  міста  Сколе та отець Ростислав з міста Новий Розділ  благословили учасників гри  на добро та славні діла.

Кожне молоде серце сьогодні і завжди повинно берегти пам’ять про всіх, хто відстоював незалежність нашої держави у різні часи. І немає більшого покликання, як захищати рідну землю.

Тому хвилиною мовчання вшанували борців за волю України

Переможцям  конкурсу « Добре діло» у грі « Джура» 2016 року рою учнівської молоді Сокальського  району  надали право покласти квіти до пам'ятного знака борцям за волю України та   до могили Героя Небесної Сотні Олега Ушневича.

 На урочистостях були присутні  та виступили з вітальним словом : головний спеціаліст  Міністерства освіти і науки Анатолій Грива,директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій,директор Центру краєзнавства і туризму департаменту освіти і науки облдержадміністрації Михайло Набитович, учасник АТО Степан Скольський ,офіцер Академії сухопутніх військ , учасник АТО Тарас Гривул, підполковник національної Гвардії України Ростислав Вовк, голова « Просвіти» Луганської області Євген Дзюба , перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич, заступник голови райдержадміністрації Василь Білинець,заступник голови районної ради Юрій Допілко, начальник відділу освіти  Любомир Губиш.

Присутні мали можливість  побачити танець, присвячений пам'яті  полеглим борцям за волю України у виконанні  вихованців Сколівського будинку школяра, почути  національно-патріотичні пісні , споглянути маршовий показ команди « Дубровці» м.Дубно, Рівенської області та бойовий гопак.

Козак -  на всі руки мастак.

Танцюють нащадки і досі

Той славний бойовий  гопак.

     Відтак, урочисте закриття обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") – 2017 оголосили закритим. Під супровід маршу «Гімн Джурі» рої направилися до дитячої турбази « Карпати»

      Єднаймося ж, браття, у дружну родину, 
       Щоби  разом розправити Вольниці крила, 
 Щоби  в злагоді жити і батьку, і сину, 
         Щоб несли нас  до Світла і Миру  вітрила! 

Довідка:

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

 Основні завдання гри «Джура»:

  • виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей;
  • набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни;
  • формування у молоді високих морально-психологічних якостей: доброчинності, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності на основі відновлених народних традицій;
  • оволодіння учнями основами народної культурної спадщини (пісні, думи, розпис та опорядження житла і сакральних споруд, звичаї, традиції, ритуали і свята);
  • впровадження військово-прикладних видів спорту, єдиноборств, верхової їзди на конях, бойових танців, видів спортивної боротьби, народних ігор та забав з метою гартування духу й тіла;
  • вивчення народного способу господарювання на землі;
  • оволодіння навичками приготування страв народної кухні;
  • пропагування та популяризація здорового способу життя;
  • зміцнення міжрегіональних зв’язків та дружби дітей та юнацтва;
  • організація змістовного дозвілля;
  • формування та закріплення основ самоврядування в учнівських колективах.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора