Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Триває осінній призов 2018 року на строкову військову службу .

Дата: 04.10.2018 17:52
Кількість переглядів: 957

Фото без описуПро стан  проведення осінньої призовної кампанії 2018 року у Сколівському районі розглянули  сьогодні, 04 жовтня, на нараді у голови  Сколівької райдержадміністрації Богдана Янка. В нараді взяли участь  також: керівник апарату райдержадміністрації Іван Ватагович, районний військовий комісар Руслан Мацигін та голови місцевих рад району.

Іван Ватагович  повідомив присутнім головам місцевих рад району, що термін проведення призовної кампанії продовжено  з жовтня до  грудня 2018 року включно.  Сколівський район повинен забезпечити 37  призовників на строкову  військову службу. Отже, керівникам  органів місцевого самоврядування необхідно прикласти максимум зусиль по забезпеченню явки призовників  у Сколівський  РВК на призовну комісію.

Військовий комісар Руслан Мацигін наголосив на добросовісному виконанні  органами місцевого самоврядування обов'язківФото без опису покладених на них щодо забезпечення оповіщення та явки призовників в РВК. Вказав, що перелік  обов'язків органів місцевого самоврядування  чітко  викладений в Постанові КМУ від 07 грудня 2018 року № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних».  Тобто, у разі отримання розпорядження районного військового комісаріату щодо оповіщення призовників і військовозобов’язаних про їх явку на призовні дільниці (пункти попереднього збору) для їх приписки до призовної дільниці, призову на військову службу або на збори військовозобов’язаних виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад:

відбирають картки первинного обліку зазначених у розпорядженні осіб;

здійснюють оповіщення зазначених у розпорядженні призовників і військовозобов’язаних за місцем їх проживання під їх особистий підпис у картках первинного обліку. У разі відсутності призовників і військовозобов’язаних за місцем їх проживання доводять вимогу про виклик до відома власників будинків, у яких вони проживають;

письмово повідомляють районному (міському) військовому комісаріату про результати оповіщення та виконання вимог законодавства призовниками і військовозобов’язаними та власниками будинків;

забезпечують контроль за прибуттям призовників і військовозобов’язаних за викликом районного (міського) військового комісаріату;

звертаються до органів Національної поліції щодо громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку, для їх розшуку, затримання і доставки до районного (міського) військового комісаріату.

Голова райдержадміністрації  Богдан Янко наголосив на важливості даного питання. Зауважив, що працівники місцевих рад повинні регулярно проводити роз'яснювальну роботу серед населення  щодо строкової  та контрактної служби  в ЗСУ. А також  тісно співпрацювати  з РВК та  правоохоронними органами щодо оповіщення, доставки  та явки призовників.

В ході наради керівник апарату райдержадміністрації  проінформував голів місцевих рад району про факти розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин на території області. З метою протидії  наркозлочинності  органам місцевого самоврядування необхідно інформувати правоохоронні органи при виявленні на території населених пунктів району  фактів  вживання, зберігання, розповсюдження, виробництва та виготовлення наркотичних засобів.

За результатами наради вирішили-головам місцевих рад району проводити відповідну роботу щодо оповіщення призовників та забезпечення явки їх на призовну комісію в Сколівський РВК, конструктивно  співпрацювати  з Сколівським РВК, Сколівським ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора