Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині відзначили 28-у річницю виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2017 17:48
Кількість переглядів: 821

15 лютого в м.Сколе  відбулось  пам’ятне віче з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення  військ з Республіки Афганістан. Воїни-афганці, члени  Сколівської районної організації  «Української Спілки Ветеранів Афганістану (воїнів  - інтернаціоналістів)», представники районної влади, військового комісаріату, громадськості  поклали  квіти та лампадки  до   підніжжя пам’ятника-обеліска «Синам Сколівщини, які не повернулися з афганської війни».

Поминальну панахиду  за загиблими в роки війни у Афганістані відслужили о.Воломир Борис, о.Юрій Хамуляк та о.Володимир Мисів. Звертаючись до присутніх о. Володимир Борис, закликав  до проявів патрітизму, побажав колишнім військовим витримки, спокою в душі та якнайскорішого миру в Україні.

Голова Сколівської РО «Українська Спілка ветеранів Афганістану» Степан Верховинець зазначив: «Дуже прикро, що тепер, через більш як чверть століття, українці знову взяли в руки зброю і в АТО боронять Україну від агресора — Росії, керівництво якої двадцять вісім років назад посилало українців на чужу війну».

Заступник голови Сколівської райдержадміністрації  Василь Білинець додав, що цьогоріч  воїнам-афганцям було передбачено та виділено по 500 грн матеріальної допомоги.

Завершено пам’ятне віче спільним  виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний,  нам Україну храни».

Як розповів член місцевої організації воїнів-афганців Степан Шустик, напередодні віче вони вшанували пам’ять та помолилися на    могилах своїх побратимів Івана Фединишина з м. Сколе, Віктора Коваля з смт. В.Синьовидне, Михайла Фединяка з с. Н.Рожанка, Михайла Каплака з с. Ямельниця, Любомира Лапинського з с. Криве, героя Небесної Сотні Олега Ушневича та загиблих воїнів АТО Володимира Гриціва з с. Волосянка, Володимира Берези з с. Тухолька, славчан Сергія Супруна та Любомира Кузьміна. Поставити гвоздики та запалені лампадки також на могилах померлих воїнів-афганців, які брали активну участь у будівництві пам’ятного знака воїнам-афганцям в райцентрі  -  Степана Хомина з м. Сколе, Віктора Іваниковича з с. Козьова, Михайла Лесіва з с. Н.Рожанка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора