Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На території "Бабиного яру" відкрили пам'ятник Олені Телізі

Дата: 27.02.2017 17:47
Кількість переглядів: 184

Фото без описуУ суботу, 25 лютого, на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" відкрили пам’ятник учасниці українського визвольного руху, поетесі Олені Телізі. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

В урочистих заходах взяли участь представники влади та громадськості. Зокрема, делегація зі Львівщини у складі представників громадських організацій патріотичного спрямування та професійних товариств, а саме: Львівського обласного ОУН, Товариства ім. Олени Теліги, Товариства українок ім. Ольги Басараб, Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, спілки архітекторів, спілки бандуристів, спілки лікарів та Конгресу українських націоналістів.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час урочистостей наголовив на тому, що відкриття пам’ятника поетесі й діячці ОУН Олені Телізі у Бабиному Яру розвінчує російські міфи про роль і місце українських патріотів, зокрема ОУН, у Другій світовій війні.

А міністр культури України Євген Нищук зауважив, що відкриття пам’ятника Олені Телізі сприятиме активнішому залученню молоді до вивчення біографії і творчості поетеси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора