Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До новоствореної Ради ветеранів увійде по одному представнику від кожної області, - Ірина Фріз

Дата: 06.12.2018 17:38
Кількість переглядів: 109

vФото без описуПри Міністерстві у справах ветеранів України створили консультативно-дорадчий орган - Раду ветеранів, до складу якої мають увійти по одному представнику від кожної області. Про це повідомила сьогодні, 6 грудня, під час брифінгу Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.

«З головою консультативно-дорадчого центру при Міністерстві Володимиром Лагутою ми звернулися до членів зібрання стосовно того, щоб було обрано одну особу, яку делегують  від області до факультативно-дорадчого центру  при Міністерстві у справах ветеранів.

Щоб ми не очікуючи, не витрачаючи зайвий час на створення Громадської ради, вже будували стратегічну комунікацію з районами, з областями для того, щоб відчувати, які пріоритетні проблеми потребують вирішення термінового, які потрібні для залучення або навіть отримання досвіду», - наголосила Ірина Фріз.

Окрім того, Міністр відзначила Львівщину як область, де успішно функціонують волонтерські та ветеранські організації.

«У вас дуже міцні як волонтерські, так і ветеранські організації та є дуже успішні результати їхньої діяльності, які впринципі може впроваджувати наше Міністерство», - додала Ірина Фріз.

Серед перших кроків, після затвердження Положення про Міністерство у червні 2019 року,

Ірина Фріз назвала  утворення консультативно- дорадчого центру ради ветеранів на чолі з головою ради Володимиром Лагутою.  Також максимально активізують  діяльність з розробки Єдиного державного реєстру ветеранів, який  має стати базою для створення онлайн-платформи «Е-ветеран».

«Ці два проекти будуть організовані за підтримки міжнародних партнерів, тому що ми не можемо витрачати час, очікуючи на бюджетне фінансування, тому залучимо партнерів до розробки цих технічних продуктів. Це те ,на чому ми зосередимося у першу чергу», - резюмувала Ірина Фріз.

У межах брифінгу, Міністр у справах ветеранів України наголосила, що робитиме усе залежне для того, щоб не розділяти ветеранів за війнами чи операціями, у яких вони брали участь.

«Я наполягатиму на тому, щоб Міністерство у справах ветеранів України займалося усіма ветеранами без виключення.  Ми маємо припинити ділити і розподіляти ветеранів на різні війни, на різні операції.  Ми маємо об’єднувати ветеранів для того, щоб впроваджувати ідеологічно програму щодо вшанування ветеранів. «Завдяки тобі» - це має бути ідеологія в державі, коли ми шануємо і поважаємо усіх без винятку, без розмежування, адже тільки єднання допомагає досягати результатів», - додала Ірина Фріз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора