Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Жидачівщині вшанували полеглих героїв АТО та Афганістану

Дата: 13.03.2017 17:37
Кількість переглядів: 219

Фото без описуВихідними у селі Бортники Жидачівського району відкрили та освятили меморіальні знаки, присвячені пам’яті бійця АТО Володимира Андрешківа, який загинув 18 грудня 2016 року в бою на Сході країни та Богдана Пастуха, який загинув 26 січня 1989 року в Республіці Афганістан – останній із  представників Львівщини, за кілька днів до завершення виведення радянських військ із афганської землі. Меморіальні знаки розмістили на фасаді місцевої школи, де навчались військові.

Нещодавно указом Президента України загиблого 18 грудня 2016 року на Світлодарській дузі 47-річного уродженця села Бортники молодшого сержанта 54-ї механізованої бригади 25-го батальйону "Київська Русь" Володимира Андрешківа, за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджено орденом "За міжність" ІІІ ступеня (посмертно).

Очільник Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час урочистостей вручив нагороду родині полеглого на Сході країни бійця  Володимира Андрешківа.

"Війна на Сході України засвідчила, що українці є нацією воїнів, які вміють захищати рідну землю й ми повинні довершити справу Володира Андрешківа, який загинув визволяючи українську землю від російських окупантів. Сини можуть пишатися своїми батьками й ми всі разом мусимо сьогодні постояти за себе, за землю, за нашу віру й довершити подвиг полеглих українських Героїв" – зазначив у своєму виступі Олег Синютка.

Вдова загиблого бійця АТО Володимира Андрешківа – Оксана, яка приїхала із синами на Львівщину із Чернігівщини, висловила слова вдячності за гідне вшанування її чоловіка Володимира.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора