Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині затвердили Стратегію міжвідомчої взаємодії з питань запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2021 року

Дата: 20.05.2019 17:34
Кількість переглядів: 471

Фото без описуРозпорядженням голови обласної державної адміністрації від 17.05.2019 № 508/0/5-19 затверджено Стратегію міжвідомчої взаємодії з питань запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Львівській області на період до 2021 року (далі – Стратегія).

Стратегія розроблялась членами міжвідомчої робочої групи з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі при облдержадміністрації. Проект Стратегії двічі розглядався на засіданнях Координаційної ради з питань сімейної політики при Львівській облдержадміністрації та був рекомендований до затвердження, відповідно до протоколу засідання Координаційної ради № 2 від 17.04.2019.

Метою Стратегії є налагодження міжвідомчої взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Львівській області.

Основними стратегічними цілями є:

  1. Створення алгоритму дій ефективної взаємодії суб’єктів.
  2. Налагодження системи навчання на всіх рівнях.
  3. Налагодження системи моніторингу та оцінки взаємодії суб’єктів на всіх рівнях.
  4. Проведення аналізу ситуації, проблем і можливостей.
  5. Розширення мережі послуг відповідно до результатів аналітичної роботи.
  6. Передбачення коштів у місцевих бюджетах на здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
  7. Проведення інформаційної кампанії щодо запобігання та протидії домашньому насильству.
  8. Популяризація успішного досвіду шляхом висвітлення конкретних ситуацій. 

З метою подальшої належної імплементації Стратегії також розроблено та затверджено відповідний план заходів щодо реалізації Стратегії.

З розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.05.2019 № 508/0/5-19 «Про затвердження Стратегії міжвідомчої взаємодії з питань запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Львівській області на період до 2021 року і плану заходів щодо її реалізації» можна ознайомитись тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора