Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легальна зайнятість – спільна робота

Дата: 21.06.2018 17:28
Кількість переглядів: 827

? ?µ?·???»?????°?? ???????????? ?·???±???°?¶?µ???? ?·?° ?·?°?????????? "?»?µ???°?»???·?°?????? ???°?????°?????? ?????±???????? ?????»??"Легальна зайнятість – це захист соціальних та трудових прав та гарантій громадян. Відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення, можливості отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця, гарантованої виплати, не нижче встановленого законодавством розміру, заробітної плати двічі на місяць, права на щорічну основну відпустку, соціальну відпустку з вагітності та пологів, додаткових відпусток. Виникає необхідність застерегти і роботодавців від протиправних дій. Адже використання нелегальної робочої сили, відсутність чи несвоєчасна реєстрація трудових договорів між роботодавцем та найманим працівником є порушенням законодавства про працю.

Для ознайомлення безробітних та роботодавців з основними нормами законодавства про працю Сколівський РФ ЛОЦЗ спільно з ГУ держпраці у Львівській області проводить інформаційні семінари. Упродовж січня – червня 2018 року проведено 5 спільних семінарів із ГУ держпраці за участі головного державного інспектра Сироїжко О.Є.. На семінарах присутніх роботодавців було ознайомлено із основними аспектами законодавста про працю, відповідальністю за недотримання  Кодексу законів про працю України, а також повідомлено про відповідальність та штрафні санкції відносно порушників трудового законодавства, а це на даний час значні суми коштів. Участь у даних заходах взяло 69 роботодавців, які охоче погодились працювати у правовому полі.

 Також працівники Сколівської РФ ЛОЦЗ беруть активну участь у роботі районної комісії з легалізації. Усього у 2018 році проведено 29 засідань комісії із яких 14 виїздних.

 Таким чином, спільна робота із ГУ держпраці у Львівській обл. та завдяки роботі у районній комісії із легалізації, упродовж січня – червня 2018 року легалізовано близько 50 осіб. Хочеться відзначити роботу деяких підприємств, а це насамперед такі підприємства як ТзОВ «СТА» -  легалізовано 6 осіб, ТзОВ «Градобуд-Престиж» - легалізовано 26 осіб, ТзОВ «Довіра-Гарант» - легалізовано 4 особи, ДП «Серін-Ліс» - легалізовано 6 осіб, та інші.

Позитивних результатів у питанні контролю за додержанням законодавства про працю можливо досягнути лише завдяки спільним, скоординованим діям як державних органів влади, органів місцевого самоврядування, ГУ держпраці у Львівській області та представників служби зайнятості, адже від несплати внесків з тіньових доходів до державного бюджету, район втрачає мільйони гривень, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного в майбутньому пенсійного забезпечення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора