Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина серед лідерів за підсумками перших тижнів роботи програми «Доступні ліки»

Дата: 20.04.2017 17:25
Кількість переглядів: 131

В.о. Міністра охорони здоров’я України, доктор Уляна Супрун та Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко відзвітували про перебіг урядової програми «Доступні ліки». За підсумками перших тижнів роботи Урядової програми Львівщина у списку лідерів.

Відтак, програма найбільш активно працює у Вінницькій, Львівській, Харківській, Рівненській, Миколаївській, Хмельницькій, Чернігівській та Тернопільській областях.

«Програма «Доступні ліки» є прикладом децентралізації у сфері охорони здоров’я. За умови активної роботи в регіонах ця програма стане ефективним інструментом вирішення проблеми, яка однаково гостро стоїть у всіх областях України – високої смертності громадян та недоступності лікування через фінансове становище. За час роботи програми мережа аптек, які відпускають ліки, значно розширилася, проте не всі регіони рухаються в однаковому темпі», – зауважила доктор Уляна Супрун. 

Станом на 20 квітня 2017 року у Львівській області виявили намір взяти участь у програмі 547 аптек. За цей час виписали 13 562 рецепти.  

Урядова програма «Доступні ліки» діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. У програму увійшли саме ці хвороби, оскільки вони найбільше впливають на показники смертності населення, суттєво знижують якість життя пацієнта, але ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

У Львівській області  на диспансерному обліку перебувають – 787 686 пацієнтів (31%), зокрема, 53,5 тис хворіють на цукровий діабет, 723 300 – серцево-судинні захворювання, 10680 – бронхіальну астму


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора