Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У лісництвах Львівщини триває робота із вирощування посадкового матеріалу

Дата: 03.10.2018 17:21
Кількість переглядів: 95

Фото без описуУ ДП «Бібрське лісове господарство» організували огляд лісових розсадників, шкільних відділень, лісових культур різних років створення, плантацій новорічних ялинок, якість виконання робіт по догляду за лісовими культурами та рубок доглядів в них. В результаті огляду з’ясували, що кращих результатів в лісорозсадницькому виробництві досягли Свірзьке, Брюховицьке та Суходільське лісництва.

Зокрема, в доброму стані посіви головних лісоутворюючих порід, шкільне відділення в Свірзькому лісництві, відділення зеленого черенкування та вирощування декоративного посадкового матеріалу в Суходільському лісництві.

Під час огляду відмітили добрий стан плантації новорічних ялинок в Суходільському лісництві.

В Свірзькому та Брюховицькому лісництвах догляди за лісовими культурами проводяться культиватором КЛД - 1,8, що значно підвищує продуктивність праці та якість проведення доглядів. В доброму стані лісові культури дуба та якісно проведені освітлення в Свірзькому та Перемишлянському лісництвах.

Загалом більшої уваги потребують роботи по вирощуванню посадкового матеріалу в Старосільському, Романівському та Перемишлянському лісництвах.

На даний час активно йдуть роботи по вирощуванню садивного матеріалу на наступний рік. В розсадниках готуються площі під посіви, йде збір лісового насіння. Частина заготовленого насіння вже висіяна в розсадниках - це вишня, черешня, слива, липа, горобина.

Активно йде заготівля жолудя дуба звичайного. На даний час лісгосп заготовив понад 6 тон жолудя дуба звичайного, який планується ще цього року висіяти в розсадниках. Не забуваємо і про інші лісоуворюючі породи бук, клен, ясен, ялину звичайну, модрину європейську.

Все заготовлене насіння перед посівом відправляється у Львівську насінневу лабораторію.

Активну участь у зборі насіння приймають учні шкіл, шкільних лісництв, місцеве населення. Лісівники вдячні всім, тим хто знайшов годину часу, і своїми руками приклався до вирощування майбутніх лісів. Завдяки спільній праці виросте не один могутній дуб, який є символом України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора