Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Подорожуй безпечно» : мешканцям області роз’яснили як не стати жертвою торгівлі людьми

Дата: 31.07.2017 17:20
Кількість переглядів: 725

Фото без опису31 липня, у парку «На Валах» відбулася інформаційна акція «Подорожуй безпечно». Акція відбулась аби привернути увагу містян до проблеми торгівлі людьми та попередити такі ситуації на території України й області зокрема. Приурочили акцію до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, що відзначатимуть напередодні 30 липня.

Мешканцям Львівщини роздавали інформаційні буклети, розповідали про безпечний перетин кордону, їхні права та соціальну допомогу, яку можуть отримати ті, хто опинився в складній ситуації.

Також у парку розмістили плакати на тему протидії торгівлі людьми. Спеціалісти різних установ та організацій надавали консультації щодо безпечних поїздок за кордон.

Для містян функціонували різноманітні станції, на яких надавали  інформацію та консультації спеціалісти відповідних організацій: Центру безоплатної правової допомоги, поліції, департаменту соціальної політики Львівської ОДА, міграційної служби, служби у справах дітей, юстиції та фахівці громадських організацій.

«Проблема торгівлі людьми є актуальною для нашої області, оскільки вона є прикордонною. Ця акція покликана побороти необізнаність у мешканців області щодо питання торгівлі людьми. Так щодо статистики, то станом на сьогодні вже 13 осіб отримали статус особи яка постраждала від торгівлі людьми, з них лише за останні пів року – 9 осіб. Це якщо врахувати, що загальну статистику ми ведемо з 2012 року» - зазначила під час акції Наталія Горун – головний спеціаліст відділу сімейної політики департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, уповноважена особа щодо встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми у Львівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора