Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зміни у поданні документів на отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

Дата: 16.08.2018 17:19
Кількість переглядів: 699

Фото без описуГУ ДФС у Львівській області інформує: З 02.08.2018 ДФС України запроваджено в експлуатацію нове програмне забезпечення «Ліцензування виробництва та обігу (спирт, алкогольні напої, тютюнові вироби)» та введено єдиний зразок заяви про видачу/внесення чергового платежу/переоформлення/видачу дубліката/анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, алкогольними напоями – сидром та перрі (без додання спирту), тютюновими виробами.

Для повноти внесення інформації рекомендуємо використовувати форму заяви, розміщену на субсайті територіальних органів ДФС у Львівській області за посиланням: http://lv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/345946.html.

У заяві необхідно вказувати код та назву виду діяльності. Платіжні документи (квитанція, платіжне доручення) необхідно надавати окремо до кожної заяви (окремо оплата за ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та окремо оплата за ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами).

Платники податків, які планують здійснювати діяльність з роздрібного продажу підакцизних товарів, повинні стати на облік в ОДПІ та їх відділення за місцем розташування торгівельних об’єктів подавши заяву за формою №17-ОПП для відкриття інтегрованих карток як платників окремих податків з метою зарахування коштів, сплачених за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами та акцизного податку до місцевого бюджету.

  Відповідальність за торгівлю алкогольними напоями у нічний час.  До суб’єктів господарювання при здійсненні ними торгівлі у заборонений час доби застосовується адміністративна відповідальність. Покарання передбачено Кодексом про адміністративні правопорушення, – накладення штрафу від 30 (510 грн.) до 100 (1 700 грн.) неоподатковуваних мінімумів громадян. Крім цього, згідно з Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі 6 800 грн.

 За якими цінами здійснюється продаж  тютюнових виробів у роздрібній мережі?  Продаж сигарет (з фільтром, без фільтру) та цигарок у роздрібній мережі здійснюється за цінами, не вище за максимальні роздрібні ціни встановлені виробниками або імпортерами товарів, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Тобто, до мінімальної роздрібної ціни (100 відсотків) додається акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами – 5 відсотків. Вартість тютюнових виробів, вище за яку не дозволено їх реалізацію, можна отримати помноживши мінімальну роздрібну ціну (вказану на пачці) на 1,05.

Продаж тютюнових виробів (крім сигарет та цигарок) здійснюється за цінами, рівень яких визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням податку на додану вартість та акцизного податку (крім акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що становить 5 відсотків вказаної вартості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора