Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Триває реалізація проекту «Рука допомоги»

Дата: 14.11.2017 17:18
Кількість переглядів: 645

У Львівській області триває реалізація проекту «Рука допомоги», який втілюється Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку. Пілотний проект направлений на подолання бідності та безробіття серед малозабезпечених та переселенців із зони АТО. Учасники проекту можуть влаштуватись на роботу, безкоштовно пройшовши навчання, взяти участь в оплачуваних громадських роботах, а також отримати безвідсоткову фінансову допомогу на відкриття власного бізнесу у сумі 64 тисячі гривень, що дозволить вчорашнім безробітним отримати старт у підприємництві. Сьогодні, 14 листопада, у Сколівському районному центрі зайнятості  відбувся круглий стіл на тему: «Проект «Рука допомоги" – реальний шанс змінити своє життя». Метою даного заходу є обмін досвідом в рамках проекту «Рука допомоги» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 р. № 1154 "Про реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб.

Участь у заході взяли перший заступник голови Сколівської райдержадміністрації  Ярослав Лепісевич, голова Труханівської, Кам’янецької, Крушельницької, Ямельницької сільської ради, журналіст народної газети Сколівщини «Бойківська думка». Також були присутні керівник та заступник управління соціального захисту Оксана Барабаш та Галина Войтко, а також Ольга Онуляк, яка вже стала учасником проекту та ще 4 безробітні, які мають бажання стати учасником проекту «Рука допомоги» у майбутньому. Приємно було бачити на круглому столі представників Львівського обласного центру зайнятості Ірину Романяк та Ольгу Нагірняк, які завітали разом із знімальною групою одного із львівських телеканалів.
В такому представницькому колі учасник проекту «Рука допомоги» Ольга Онуляк презентувала "Кроки до започаткування власної справи в рамках проекту «Рука допомоги»" де докладно розповіла про всі етапи отримання фінансової допомоги від бізнес - ідеї до першої спеченої піцци у своїй піцерії, до речі, учасники заходу мали можливість покуштувати смачнючу піцу безпосередньо на заході. Також Ольга Онуляк поділилась своєю історією успіху із майбутніми учасниками проекту та надихнула їх на відкриття власної справи. Також вона сказала, що досить вистоювати у чергах управління соціального захисту для отримання двох тисяч гривень, а потрібно брати фінансове забезпечення родини у свої руки, а проект «Рука допомоги» став для неї першим кроком до успіху. Свою підтримку учасникам проекту висловили Ярослав Лепісевич, Ірина Романяк, голови сільських рад, Іванна Тимоцко – директор Сколівського РЦЗ. Було подано декілька слушних пропозицій. Загалом захід відбувся у конструктивному руслі, і ми надіємось, стане поштовхом до роботи у цьому напрямку серед мешканців Сколівщини. Завдяки простому механізму, який використовується у проекті, шлях до успіху стає максимально коротким при бажанні працювати та брати відповідальність на себе.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора