Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цьогоріч планують завершити роботи із проекту “Перенесення магістрального водогону із зони впливу калійних шахт"

Дата: 21.05.2019 17:18
Кількість переглядів: 144

Фото без описуЦього року планують завершити роботи із проекту “Перенесення магістрального водогону із зони впливу калійних шахт на території Дрогобицького району та продовжити моніторингові спостереження в межах території гірничого відводу шахтних полів рудників №1 і № 2 Стебницького калійного родовища та території дамб хвостосховищ”.

Відповідну інформацію сьогодні, 21 травня, заслухали  під час чергової сесії Львівської обласної ради.

Департамент екології із залученням наукових інститутів у 2017-2018 роках провіві моніторинг земної поверхні, прогнозування просторових зміщень з використанням технології зондування території із застосування засобів автоматизації та геоінформаційних систем.

За результатами робіт встановлено 3 нахиломірні станції та розроблено 3D-модель вертикальних деформацій території рудника № 2. 

Розроблено карти небезпечних ділянок, де можуть у майбутньому проявитись просідання та провали земної поверхні з градацією щодо ступеня небезпеки і надано пропозицій щодо їх стабілізації, а також отримано висновки щодо небезпеки розвитку деформацій земної поверхні.

«Для попередження уникнення надзвичайної ситуації з можливим пошкодженням водопроводу централізованого водопостачання м. Дрогобич розроблено та розпочато реалізацію проекту «Будівництво магістрального водогону Гірне-Дрогобич». Загальна кошторисна вартість проекту – 21789,574 тис. грн.  (2018р.) Проведено перерахунок ПКД так на 2019 рік вартість проекту 33129,906 тис. грн.

Фінансування витрат здійснювалось в 2018р. за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету - 20479,156 тис. грн, та спів фінансування з обласного бюджету -  1310,418 тис. гривень. Станом на сьогодні  закуплено 770 м труби, на об’єкті завезена необхідна техніка і матеріали, знято рослинний шар грунту, вирита траншея, укладені залізобетонні плити під лотки-блоки. Проводиться зварювання і укладка труб», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Льівської ОДА Руслан Гречаник.

Службою автомобільних доріг у Львівській області розроблено проектно-кошторисну документацію на «Будівництво автомобільної дороги Т-14-02 Східниця – Пісочнана ділянці км 16+100-км 21+700» вартість реалізації проекту 110 млн.грн. Загальна площа дороги становить 25 га та довжиною 3,8 км.

Одночасно виконуються роботи з оформлення смуги відведення земель в постійне користування під будівництво даної дороги.

Окрім того, службою автомобільних доріг у Львівській області встановлено шлагбауми з метою припинення руху автомобільного транспорту на ділянці 1,5 км автомобільної дороги Трускавець – Дрогобич у районі рудника №2 у випадку отримання інформації про критичні значення вертикальних зміщень земної поверхні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора