Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині відбувся навчальний семінар щодо впровадження аграрних розписок

Дата: 31.01.2018 17:17
Кількість переглядів: 874

Фото без описуСьогодні, 31 січня, в актовій залі райдержадміністрації  відбувся навчальний семінар щодо шляхів фінансової підтримки агропромислового сектору та фінансових ресурсів   в рамках  реалізації проекту щодо  впровадження аграрних розписок.  Семінар відбувся за участі керівництва  Сколівської райдержадміністрації Ярослава Лепісевича та Василя Білинця,   представника департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  Галини Бардахівської,  координатора проекту «Аграрні розписки в Україні» Олени Топій,  працівників  управління економічної політики райдержадміністрації,  голів місцевих рад  району та   засновником  ТзОВ «Агрокомплекс Карпати».  

Фото без описуТак,  Галина Бардахівська   наголосила про   фінансові можливості для суб’єктів  господарювання в галузі сільського господарства  в рамках реалізації  комплексної  програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки. Зокрема, зазначена Програма   включає 4 напрямки фінансової підтримки:

-              суб’єктів господарювання АПК, фізичних осіб шляхом компенсації відсотків за кредитами, залученими у банківських установах, кредитних спілках у національній валюті,

-              суб’єктів господарювання АПК на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів,

-              часткове  відшкодування витрат на придбання саджанців малини,

-               суб’єктів господарювання в галузі сільського господарства у вигляді дотацій на площу угФото без описуідь, на яких проводитимуться заходи збереження та відтворення родючості ґрунтів.

Про мету,  умови, переваги  та фінансові  можливості  реалізації проекту «Аграрні розписки в Україні» доповіла регіональний координатор Олена Топій.  Даний проект  впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, в партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією. В результаті реалізації Проекту   малі та середні  товаровиробники отримають ефективний інструмент,  що сприятиме залученню додаткових фінансових та матеріально-технічних ресурсів за рахунок  прозорості  відносин з кредитором  та здешевлення процедури  оформлення у порівнянні з існуючими інструментами.

 Відтак  представник кредитної спілки  «Вигода» в м. Сколе Наталія  Васаган ознайомила присутніх  з   умовами  кредитування у «Вигоді».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора