Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров’я

Дата: 10.10.2017 17:15
Кількість переглядів: 719

Фото без описуВсесвітній день психічного здоров’я відзначають 10 жовтня, починаючи з 1992 року. Цей день було засновано з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Тема Всесвітнього дня психічного здоров’я у 2017 році – "Психічне здоров’я на робочому місці". Серед актуальних проблем, пов’язаних з охороною психічного здоров’я на робочому місці, виділяють стрес на роботі, професійне вигорання, взаємозв’язок роботи та особистого життя тощо.

За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість реалізувати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати. Порушення душевного благополуччя, душевної рівноваги може спричинити розлади психіки та поведінки.

Найважливіше, що втрачає людина через психоневрологічні розлади – це працездатність. Інвалідизація внаслідок психічних захворювань виходить на друге місце серед інших захворювань.

Розвиток психоневрологічних захворювань обумовлюється генетичними, соціальними факторами, соматичними захворюваннями. З погляду зарубіжних вчених, 70% хронічних захворювань мають психосоматичну основу.

Психічне здоров'я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних стосунків і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства. Фізичне здоров'я фактично неможливе без психічного здоров'я. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора