Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Право на податкову знижку за освітні послуги в рамках проекту «Я маю право!»

Дата: 12.11.2018 17:15
Кількість переглядів: 523

Фото без описуСколівська ДПІ Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року зберігається за платником до кінця податкового року, наступного за звітним. Тобто, для реалізації права на податкову знижку за 2017 рік, платнику податку необхідно заповнити та подати до податкової інспекції за своєю податковою адресою (місцем проживання фізичної особи) податкову декларацію про майновий стан і доходи до кінця 2018 року. Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не використає своє право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

У зв’язку з внесенням змін до Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ (із змінами та доповненнями (далі - ПКУ)  з 28 липня поточного року громадяни, які сплачують за освітні послуги, що надаються дошкільними, шкільними та позашкільними закладами освіти, мають право на податкову знижку. Раніше таке право надавалося лише за послуги, сплачені на користь вітчизняних закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Звертаємо вашу увагу на те, що повертається не сума витрат, понесена платником податку на навчання, а податок на доходи фізичних осіб внаслідок зменшення загального річного оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб, отриманого у вигляді заробітної плати.

Отже, якщо внаслідок здійсненого перерахунку виникає переплата податку, то сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому банку, зазначену в податковій декларації про майновий стан і доходи, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора