Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Путін намагається напередодні виборів підірвати ситуацію всередині України – Президент в інтерв’ю CNN

Дата: 01.10.2018 17:13
Кількість переглядів: 95

Фото без описуПрезидент Петро Порошенко в інтерв’ю американському телеканалу СNN розповів про російські намагання підірвати ситуацію всередині України і зокрема вплинути на українські вибори.

«Насправді ми маємо дві небезпеки. Перша небезпека – це Путін. Я як Президент не воюю з будь-ким, я протидію конкретно Путіну. Тому що Путін розуміє, що війна на суші - на сході моєї країни, або в Криму протягом останніх чотирьох років більше не приносить йому ніякого успіху. Тому що ми створили сильну і надійну армію за допомогою Сполучених штатів Америки. Я дійсно дуже пишаюсь дуже ефективною співпрацею з американцями, британцями, канадцями, європейськими радниками», - відповів Президент.

«Він (Путін – ред.) розуміє, що досягти успіху у військовій операції на суші він не зможе. Але він очікує, що успіху можна досягти під час виборів. І від так, він підриває стабільність в середині  країни за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин. А точніше – технологію дезінформації. Росія витрачає мільярди на підтримку Спутнік ТБ, RussiaToday та багато інших», - сказав Петро Порошенко. Глава держави навів численні  приклади дезінформації, яка розповсюджується Росією. Починаючи від заяв про те, що в Україні не російська агресія, а «громадянська війна» і це не Росія відповідальна за агресію, звинувачень української влади в тисячах жертв цієї війни, а також заперечення присутності російських військових на окупованій території.

Президент також нагадав, що українською владою були заборонені російські соціальні мережі, адже вони використовувалися російськими спецслужбами для ведення дезінформаційної та підривної кампанії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора