Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині вшанували героїв та жертв Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2017 17:11
Кількість переглядів: 148

Фото без описуУ середу, 26 квітня, біля пам’ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля" у Львові відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

У межах заходів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус спільно із представниками міської ради та громадськості  поклали квіти до пам’ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля".

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто пожертвував собою, захищаючи від атомного лиха не лише Україну, а й увесь світ. Чорнобильська трагедія залишилась в історії, а наше завдання сьогодні – пам’ятати і шанувати героїв-ліквідаторів, - наголосив Олег Синютка. - Тому ми намагаємося вести діалог із всіма організаціями, які представляють чорнобильців, і допомагаємо тими ресурсами, якими володіємо".

Також у пам'ять про тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомної катастрофи, священики відслужили чин панахиди. Опісля пам`ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Окрім того, з нагоди вшанування 31-х роковин Чорнобильської катастрофи керівники області зустрілись та обговорили проблемні питання із потерпілими від Чорнобильської катастрофи та учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора