Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На підвищення конкурентоспроможності Львівської області – 2 млн грн

Дата: 14.02.2017 17:02
Кількість переглядів: 213

Промоція інвестиційного потенціалу Львівщини, підтримка підприємницьких ініціатив демобілізованих та звільнених військовослужбовців – складові Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області, затвердженої сьогодні, 14 лютого, сесією обласної ради у новій редакції. Загальний обсяг фінансування Програми на 2017 рік – 2 млн грн.

Фото без описуЗа словами директора департаменту економічної політики облдержадміністрації Романа Филипіва, Програма спрямована на промоцію інвестиційного потенціалу регіону, підтримку малого підприємництва, а також інституційну, наукову, аналітичну підтримку регіонального та інноваційного розвитку. 

Необхідність затвердження Програми у новій редакції викликана, зокрема актуалізацією питання підтримки підприємницьких ініціатив демобілізованих та звільнених військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. "Демобілізовані учасники АТО – це нова категорія безробітних, яка порівняно нещодавно вийшла на ринок праці, і їх соціальна адаптація – пріоритет для органів виконавчої влади області", - пояснив посадовець.

У рамках Програми ця проблема частково може бути вирішена шляхом компенсації частини відсотків за кредитами, взятими фізичними особами-підприємцями, що мають статус учасника АТО і зареєстровані у Львівській області. На цю мету в Програмі передбачили у 2017 році – 500 тис грн. Ця сума упродовж року може бути збільшена.

Слід зазначити, що Програма підвищення конкурентоспроможності Львівської області відповідає стратегічній цілі 1 "Конкурентоспроможна економіка" Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора