Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У четвер на Львівщині стартує ювілейний X АГРОПОРТ Захід Львів 2019

Дата: 19.03.2019 17:01
Кількість переглядів: 463

Фото без описуУ четвер, 21 березня, у Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького стартує масштабна агропромислова подія – АГРОПОРТ Захід Львів 2019. Це один з найбільших заходів аграрної галузі в Східній Європі. Про це сьогодні, 19 березня, розповіли під час брифінгу у Львівській ОДА.

«Захід ми проводимо з метою стабільного розвитку дрібних і середніх виробників, підвищення конкурентоспроможності продукції, яка виробляється, а також, щоб наші виробники змогли ознайомитися з новими технологіями, програмами підтримки з державного та обласного бюджетів, а також проектами, які можуть допомогти дрібному та середньому виробнику скористатися допомогою і вийти на новий рівень виробництва і конкурентноспроможності. Захід ми проводимо щорічно і цьогоріч на стратегічній сесії обговоримо цілі сталого розвитку»,- розповіла т.в.о директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

В межах заходу відбудеться  панельна дискусія щодо кластерного розвитку і розвитку органічного виробництва, виставка аграрної продукції та виробників, які представлять свою техніку, засоби захисту, насіння. Окрім цього в  межах X ювілейного АГРОПОРТУ відзначать кращі агропідприємства області.

«Для нас це вже X ювілейна подія в Україні. Львівщина для нас задає тон для всіх інших міст і підіймає щороку рівень. Ми це бачимо по амбіціях інших регіонів, які теж бажають представити себе і не випадково в нас заплановані окремі делегації зі східної, південної України, регіонів-партнерів АГРОПОРТУ, багато делегацій, і будуть фінансуватись нові проекти в межах яких агровиробники із різних куточків України приїжджають на Львівщину, щоб отримати досвід малого і середнього виробництва. Буде дуже насичена програма – більш ніж 15 різних тематичних заходів для агровиробників», - розповів генеральний директор ТзОВ «Авіабренд»  Дмитро Титаренко.  

Другий день буде присвячений гастрономічному туризму.

«Наш другий день буде називатися «Гастромандри Львівщиною – розмова на кухні». У 2018 році ми багато провели роботи в полі разом з фермерами, які відкриті для туристів і 22 березня ми обговоримо ключові, стратегічні напрямки серед яких впровадження стандартів Європейського Союзу – системи безпеки харчових продуктів ХАССП. У нас будуть ті, хто першими впроваджує в Україні цей стандарт і буде представник від Держпродспоживслужби, який розкаже про подальшу систему впровадження і перевірок цієї системи. Другий напрямок – це комунікаційна платформа фермерів і рестораторів про шлях локальних продуктів до столу споживача. Також буде висвітлена тему експорту», - розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

«АГРОПОРТ – це надзвичайний майданчик, який дозволяє дійсно розвивати агроринок, а попри нього розвивається і ресторанний ринок, кухарі, які є його невід’ ємною частиною. Цього разу ми постараємося показати власне вже напрацьовані здобутки. Хотілося б показати, що вже запрацювала логістика від поля до ресторану, є досвід, напрацювання, гарні ідеї, якими ми будемо ділитися в рамках майстер-класів, які будуть проводитися фахівцями. Нашим найкращим досвідом із Львівщини ми прагнемо поділитись з усією Україною», - розповів співзасновник проекту «HoReCa Show Lviv», засновник ChefUA Club Іоан Янчишин.

Форум відбудеться за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Львівської обласної державної адміністрації.

Детальніше за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора