Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині стартувала навчально-ґрантова програма «Громада для сім’ї: створення соціальних послуг в ОТГ»

Дата: 16.02.2021 08:44
Кількість переглядів: 7431

Фото без описуДепартамент соціального захисту населення облдержадміністрації, служба у справах дітей облдержадміністрації у партнерстві з благодійною організацією «Львівська освітня фундація» та благодійним фондом «МХП - Громаді» розпочали навчально-ґрантову програму «Громада для сім’ї: створення соціальних послуг в ОТГ» для громад Львівської області. Мета програми: забезпечення громади інструментами, що необхідні при створенні конкретної соціальної послуги для мешканців громади (сімей, дітей, літніх людей).

Відтак, вже відбулись перші заходи у трьох громадах, відібраних до участі в даній програмі. «Круглі столи» провели в Оброшинській, Сокільницькій та Новояворівській ТГ. Зустрічі об'єднали представників громадського сектору, освітян, культурних діячів, представників релігійних громад та працівників профільних структур, відповідальних за надання соціальних послуг. Говорили про виклики та потреби у соціальній сфері, які є на часі у цих громадах. Співпраця з громадами  розпочалась з підписання меморандумів.

Довідково:

Проєкт «Громада для сім'ї: створення соціальних послуг в ТГ» - це навчально-грантова програма. Організаторами проєкту є БО «Львівська освітня фундація», департамент соціального захисту населення Львівської ОДА, служба у справах дітей Львівської ОДА та БФ «МХП - Громаді».

Програма передбачає сім навчальних модулів для ініціативної групи представників державного і недержавного сектору ОТГ протягом 6-ти місяців, у рамках якого учасники пройдуть тренінги у сфері соціального захисту та розвитку соціальних послуг; отримають консультаційну підтримку у розвитку конкретної соціальної послуги, якої громаді не вистачає; розроблять проєкти створення конкретної соціальної послуги та візьмуть участь у конкурсі проєктних заявок на отримання гранту до 100 тисяч гривень на втілення ідеї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора