Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завдяки PROZORRO Львівщина зекономила 2,5 млрд грн

Дата: 11.02.2021 17:02
Кількість переглядів: 7448

Фото без описуТорік до місцевих бюджетів області мобілізували понад 17 млрд грн, а завдяки системі PROZORRO Львівщина зекономила понад 2 млрд грн. Про такі фінансові показники попри карантин розповів очільник області Максим Козицький. Сьогодні голова Львівської ОДА підсумував рік роботи.

«Важливо зазначити, що ні реалізація розвиткових проєктів, ні підтримка бізнесу, ні стабільне забезпечення соціальної сфери в умовах коронавірусу не були б можливі без збалансованої фінансової політики в області. Якщо на початку року нам прогнозували бюджетний колапс, то в кінці року, незважаючи ні на що, нам вдалося мобілізувати до місцевих бюджетів області понад 17 млрд грн податків і платежів, що на 6% більше 2019 року»,-  розповів Максим Козицький.

За економією бюджетних коштів в системі «Prozorro» Львівщина торік увійшла в трійку лідерів в Україні.

«Завдяки системі PROZORRO на Львівщині ми зекономили 2,5 млрд грн. Така сума – це ще один бюджет розвитку області, який в 2020 році складав 2,3 млрд грн», - додав Максим Козицький.

Так у минулому році 2 423 замовники області організували свій закупівельний процес у «Prozorro», а це понад 186 тисяч процедур. На закупівельний ринок області прийшло понад 23 тисячі учасників, 56% з яких підприємці Львівщини. Конкуренція в успішно завершених тендерах становила 2,24 пропозиції на торги. У порівнянні з попереднім 2019 роком кількість учасників закупівель у загальному зросла на 68%. У цей не простий час бізнес мав можливість розширити свій ринок збуту шляхом публічних закупівель

Зазначимо, що загалом, за період існування електронної системи закупівель, Львівщина зекономила 8,69 млрд гривень бюджетних коштів.

Зріс і бюджет розвитку області.

«Бюджет розвитку області у 2020 році не лише не зменшився, а й зріс на вражаючі 22% відсотка або на 400 млн грн, порівняно з 2019 роком (1,9 млрд грн)»,-  розповів Максим Козицький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора