Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Понад 600 мільйонів гривень з місцевих бюджетів скерували торік на боротьбу з коронавірусом», - Максим Козицький

Дата: 11.02.2021 17:01
Кількість переглядів: 7433

Фото без описуПонад 620 млн грн були виділені з місцевих бюджетів на заходи з ліквідації спалахів і поширення коронавірусної хвороби на території області. Це один з найкращих показників серед усіх областей.

Про це сьогодні, 11 лютого, розповів під час звіту за підсумками року голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

«Фінансування заходів з протидії поширенню COVID-19 – це лише частина з того, що вдалось у 2020 році в галузі охорони здоров’я. Львівщина перша запустила систему страхування медиків, що борються з коронавірусом. Понад 5 тисяч мешканців області з важкими захворюваннями отримали медичну допомогу в рамках обласної програми, на яку було виділено з обласного бюджету 157 мільйонів гривень», - зазначив Максим Козицький.

Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» торік на модернізацію 8-ми приймальних відділень опорних медзакладів області скерували 67 млн грн.

Крім того, для покращення якості медичних послуг у минулому році закупили 18 одиниць спеціалізованого санітарного автотранспорту. Також 9 ультразвукових систем, 6 рентгенівських діагностичних систем, 4 комп`ютерних томографи. На закупівлю цього обладнання витратили 41,3 млн грн субвенції з Фонду боротьби з COVID-19.

В частині покращення якості надання медичної допомоги в сільській місцевості у межах програми "Доступна медицина" були відкриті 20 нових лікарських амбулаторій. Первинна медична допомога отримала159 службових автомобілів й 204 комплекти телемедичного обладнання.

На кошти, які вдалося зекономити під час будівництва нових амбулаторій та придбання автомобілів для них, а це понад 17 мільйонів гривень, у різних районах області допоможуть збудувати чи відремонтують ще кілька медичних установ.  Відтак, на Львівщині дофінансують будівництво, реконструкцію або ремонти дев’яти сільських медустанов у Львівському, Самбірському, Яворівському районах області.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора