Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У 2020 році для учасників АТО/ООС закупили 68 квартир

Дата: 11.02.2021 16:57
Кількість переглядів: 7430

Під час прес-конференції за підсумками року на посаді голови Львівської ОДА, Максим Козицький детально зупинився на темі соціального захисту населення у області. Серед ключових завдань – допомога учасникам АТО/ООС.

«Так, у 2020-му кількість втрат наших військових на сході суттєво зменшилась. Але втрати є. Минулого року Львівщина втратила 8 бійців, які захищали наш суверенітет. Я хочу, щоб ми пам’ятали їхні імена. Це – Ігор Гавриляк, Андрій Альошин, Андрій Супріган, Тарас Матвіїв, Тарас Кравчишак, Роман Червінський, Олег Свинарик, Іван Горошко.  Сьомий рік триває наша війна з агресором на сході. Сім років як анексований Крим і окупована частина Луганської і Донецької областей. Сім років ми кожен ранок починаємо із новин з території проведення Операції об’єднаних сил. На жаль, у Львівській області постійно збільшується кількість учасників АТО/ООС, що потребують підтримки, лікування та соціального супроводу. Саме тому є ряд питань, які вимагають першочергового вирішення», - зазначив Максим Козицький.

Насамперед, йдеться про забезпечення бійців житлом,  надання адресних грошових допомог, відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги та психологічна підтримка.

Лише у 2020 році придбали для учасників АТО/ООС та членів їх сімей з державного та обласного бюджетів 68 квартир. Крім того, 202 учасники АТО/ООС скористалися послугами лікування та реабілітації. 971 учасник АТО/ООС та члени їх сімей скористалися програмою сімейного відпочинку.

692 учасники АТО/ООС отримали у власність земельні ділянки загальною площею 858 га.

Важливо, що учасники АТО/ООС отримують з обласного бюджету підтримку на свої підприємницькі ініціативи. В 2021-му році обсяг фінансування цієї програми зросте до 41-го млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора