Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«На боротьбу з коронавірусом мобілізувалася уся Львівщина»,- Максим Козицький

Дата: 11.02.2021 11:55
Кількість переглядів: 7419

Фото без описуЗавдяки підтримці бізнесу та скоординованій роботі медичних служб до боротьби з пандемією торік залучили 24 заклади охорони здоров’я. В них забезпечили майже 4 тисячі ліжок для ковідних пацієнтів, з яких 256 – для інтенсивної терапії. Про це сьогодні, 11 лютого, під час прес-конференції за підсумками року розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«Практично всі ліжка були забезпечені подачею кисню та доступом до 314-и апаратів ШВЛ. До прикладу, у квітні ми мали лише 70 ліжок із подачею кисню, а станом на кінець року їх було - 3342!»,-  зазначив очільник області.

На засоби індивідуального захисту, медикаменти, медобладнання і доплати медикам з обласного бюджету торік виділили 150 млн грн.

Львівщина найшвидше з усіх областей мобілізувала усі органи місцевого самоврядування в частині фінансування антиковідних заходів. На цьому наголосив Максим Козицький.

«За підтримки держави ми змогли закупити лабораторне обладнання та тест-системи, а за підтримки бізнесу – оперативно запустили експрес-тестування населення», - зазначив очільник області.

Так, на кінець минулого року в області було 190 пунктів тестування на КОВІД, при цьому у березні таких було лише 2. Сьогодні в області можуть робити приблизно 3,5 тисячі тестів щодня.

Максим Козицький висловив подяку соціально відповідальному бізнесу за реальну підтримку та участь в роботі обласного штабу протидії коронавірусу.

Загалом на антикризові заходи на Львівщині скерували 5 млрд гривень.

Додамо, що сьогодні в стаціонарах області перебувають 1134 людини, з них 22 на апаратах штучної вентиляції легень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора