Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Стрию розпочне роботу мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства

Дата: 10.02.2021 15:32
Кількість переглядів: 317

Упродовж 8-10 лютого Головне управління Національної поліції у Львівській області проводить тренінг для поліцейських за участі Фонду ООН в галузі народонаселення щодо роботи мобільної групи реагування на факти вчинення домашнього насильства. Сьогодні до заходу долучились департамент соціального захисту населення облдержадміністрації та ГО «Осоння».

За словами начальника управління з питань праці та сімейної політики департаменту Уляни Дорош, у 2020 році кількість звернень про домашнє насильство на Львівщині суттєво зросла. Тому дуже важливо координувати роботу в цьому напрямку. Зокрема, на теренах Львівщини реалізується комплексна програма корекційної роботи з людьми, які вчиняють насильство та схильні до агресивної поведінки.

Мобільна група у Стрию цілодобово реагуватиме на виклики, які стосуються домашнього насильства та обслуговуватиме територію Стрийського району.

«Ми, поліцейські, розглядаємо домашнє насильство як правопорушення, від якого страждають не лише потерпілі від кривдників, а кожен з нас, усе суспільство. Тож необхідність створення таких спеціалізованих мобільних груп є своєрідним суспільним викликом. Досвід мобільних груп боротьби з домашнім насильством у Львові показав, що поліцейські мають реальні важелі впливу на кривдників, але головне - потерпілі від насильства отримують реальну допомогу та підтримку», - зазначає заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.

Основними функціями мобільної групи є своєчасне реагування на факти вчинення домашнього насильства, прийняття від потерпілих осіб заяв, вжиття заходів для припинення насильства, інформування жертв про їхні права, заходи та соціальні послуги, якими вони можуть скористатись, винесення термінових заборонних приписів, складання адміністративних протоколів, проведення профілактичної роботи з кривдниками тощо.

В подальшому планується створення таких груп у всіх містах області із населенням понад 50 000 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора