Організовуємо безпечну роботу працівників, в умовах коронавірусної хвороби
Підприємства, які працюють під час карантину, повинні зробити все можливе, щоб уникнути або мінімізувати поширення коронавірусної хвороби серед працівників. Яких заходів вжити, щоб убезпечити працівників від зараження коронавірусом? Якщо працівник усе ж інфікувався, то як розслідувати цей випадок? Карантин у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби змінив звичний уклад життя людей і порядок роботи підприємств. Одні суб’єкти господарювання тимчасово призупинили діяльність, інші — обмежили її. Хтось працює у повноцінному режимі, а хтось перейшов на віддалену роботу.
Держпраці та МОЗ рекомендують запроваджувати на підприємствах дистанційну роботу через загрозу коронавірусу. Однак не всі працівники мають змогу працювати в такому режимі. Як забезпечити безпечні умови праці тих, хто не може працювати дистанційно - ?
Як убезпечити працівників від зараження коронавірусом на роботі
Одна з проблем, з якою вже зіткнулися роботодавці, — працівники бояться йти на роботу. Мовляв, заразитися на COVID-19 можна, просто торкнувшись перил, дверей чи крана в туалеті. Як заспокоїти працівників і налаштувати на роботу без страху?
Розробіть профілактичні заходи
Роботодавець повинен використати всі можливі ресурси, щоб уникнути або мінімізувати поширення коронавірусної хвороби на підприємстві. Працівникам завжди важливо знати й бачити, що керівництво робить усе від нього можливе, щоб забезпечити охорону праці, соціальний захист, захист здоров’я. Таке піклування про працівників позитивно впливає на їхній психологічний стан.
Найперше, що має зробити кожен роботодавець, — розробити профілактичні заходи для запобігання захворюванню на COVID-19 працівників та видати наказ про їх затвердження. У наказі визначте необхідні заходи, відповідальних осіб та строки виконання.
Коли розроблятимете профілактичні заходи, враховуйте специфіку виробництва:
робота в одну або декілька змін;
працівники дістаються до місця роботи на власному транспорті або їх доставляють автобусами підприємства;
робота на відкритому повітрі або в приміщенні;
робота на підприємстві або дистанційна (надомна) робота;
на території підприємства є підрядні організації або немає тощо.
Організуйте дезінфікування робочих і санітарних зон, транспортних засобів підприємства
Дезінфекція робочої зони — один із найважливіших профілактичних заходів проти коронавірусу. Від того, наскільки ретельно проведуть дезінфекцію, залежить здоров’я працівників. Держпраці рекомендує щонайменше тричі на зміну проводити вологе прибирання усіх приміщень з дезінфекційними засобами.
Надавайте перевагу деззасобам:
інструкції до використання яких передбачають знезараження вірусних агентів;
які не пошкоджують об’єктів обробки та якими можна обробляти поверхні чутливих матеріалів;
які не мають різкого запаху — тобто їх можна використовувати у присутності працівників і відвідувачів;
які не спричиняють алергії;
які пожежобезпечні та вибухобезпечні;
які розчиняються у воді й органічних розчинниках;
які безпечні для користувачів і навколишнього середовища;
які прості в приготуванні робочих розчинів.
У приміщеннях обов’язково обробляйте дезінфекційними засобами поверхні, яких часто торкаються, — ручки дверей, перила, спинки стільців, ручки на дверцятах холодильника, стаціонарні телефони й інші пристрої спільного користування.
Ручки дверей — головний накопичувач вірусів і бактерій. У великих підрозділах, де працює багато людей чи куди приходить багато клієнтів, за один робочий день двері відчиняють/зачиняють сотні разів. Є оригінальний і простий спосіб уникнути контакту з ручками дверей — установити спеціальне пристосування для відчинення дверей ногами. Воно може допомогти знизити ризик заразитися коронавірусом при доторканні до ручок і дверей.
Для дезінфекції транспорту Держпраці надала окремі рекомендації:
проводьте дезінфекційну обробку транспортного засобу — після закінчення робочої зміни та висадки пасажирів, а вологе прибирання — протягом дня;
дезінфекції підлягають: підлога, двері, поруччя, сидіння, кабіна водія;
проводьте дезінфекцію у гумових рукавичках;
використовуйте дезінфекційні засоби й антисептики, зареєстровані відповідно до законодавства з чинним свідоцтвом про державну реєстрацію;
способи дезінфекції: протирання або зрошення (гідропульт або розпилювач рідини). Норми витрати робочого розчину на 1 м² знайдете в інструкціях до препаратів;
після дезінфекції зніміть гумові рукавички й обробіть руки спиртовим антисептиком;
після завершення дезінфекції провітрюйте транспортний засіб 15 хв та ретельно промийте водою, доки не зникне запах деззасобу.
Обов’язково повідомте працівникам, яких заходів для знезараження поверхонь, приміщень та транспорту вживає підприємство. Працівники оцінять таку турботу і ходитимуть на роботу без остраху.
Забезпечте працівників засобами захисту
Аби запобігти поширенню захворювання, забезпечте працівників диспенсерами з дезінфекційними засобами, захисними медичними масками, паперовими рушниками, рідким милом, спиртовмісними антисептиками для рук. Заохочуйте їх регулярно мити/дезінфікувати руки та дотримуватися дистанції 1,5—2 м.
Сприяйте наявності чистого повітря на робочому місці. Запровадьте щоденний температурний скринінг працівників. Негайно відправляйте додому на самоізоляцію усіх, хто має ознаки гострих респіраторних захворювань.
Насамперед подбайте про тих працівників, які перебувають у зоні ризику зараження коронавірусом. Це — медичні працівники підприємства; ті, хто контактує з підрядними організаціями, постачальниками, покупцями продукції. У зоні ризику й ті працівники, кого навіть в умовах карантину направляють у відрядження.
Не допускайте до роботи працівників з ознаками захворювання
Працівники навіть із незначними симптомами захворювання повинні залишатися вдома. Звертайте увагу безпосередніх керівників на те, що не можна допускати до робіт працівників у хворобливому стані. У такому стані людина несе подвійну загрозу: може заразити довколишніх і спричинити нещасні випадки, адже порушується увага, концентрація.
У місцях видачі нарядів на виконання робіт розмістіть інформаційну табличку «Заборонено видавати наряд на виконання робіт працівникам з ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння та з ознаками захворювання».
Оперативно інформуйте працівників про ситуацію з коронавірусом
Наголосіть працівникам, що достовірну інформацію про коронавірус можна знайти на офіційних сайтах уряду, МОЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ та ВООЗ.
Один із дієвих способів знизити ризик зараження — біля кожного кабінету розмістити пам’ятки та попереджувальні знаки — наприклад, «Вхід без маски заборонено!» Візуально інформація сприймається і запам’ятовується набагато ліпше.
Як розслідувати випадки інфікування COVID-19
Рекомендації для комісій підприємств з розслідування нещасних випадків та/або гострих професійних захворювань (отруєнь) та робочих органів Фонду соціального страхування України щодо того, як розслідувати нещасні випадки та гострі професійні захворювання під час карантину, надала Держпраці від 08.04.2020.
Лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, які виконують професійні обов’язки в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19, розслідують як випадки гострого професійного захворювання відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 № 337 (далі — Порядок).
Щоб запобігти поширенню коронавірусу під час розслідування, Держпраці рекомендує:
розподіляти обов’язки членів комісій з урахуванням обмеження контактного спілкування між членами комісії та особами, які можуть бути залучені до розслідування. Зокрема, делегувати представникам роботодавця виконання обов’язків комісії, визначених пунктом 33 Порядку, необхідність виконання яких передбачає перебування членів комісії на території суб’єкта господарювання;
опитування свідків, зустріч із потерпілим, членами його сім’ї або уповноваженою ним/ними особою проводити обмеженим складом членів комісії (одна — дві особи). За потреби засідання комісії проводити обмеженим складом із дотриманням вимоги щодо кворуму та з використанням конференц-зв’язку й інших сучасних засобів зв’язку;
виконувати інші обов’язки комісії, визначені пунктом 33 Порядку, та оформлювати матеріали розслідування з урахуванням обмежень, пов’язаних із запровадженням карантинних заходів.
Як провести навчання та інструктажі
Рекомендації Держпраці необхідно враховувати і під час щорічного спеціального навчання і перевірки знань із питань охорони праці та відповідних інструктажів.
Забезпечте працівників, які підлягають щорічному спеціальному навчанню, необхідними посібниками та матеріалами відповідно до навчальних програм для самопідготовки.
Перевірку знань із питань охорони праці проводьте обмеженим складом членів комісії (одна — дві особи) згідно з карантинними вимогами.
Безпосередні керівники робіт мають проводити інструктажі індивідуально з окремим працівником або групою не більше ніж із двох працівників. При цьому необхідно дотримуватися безпечної відстані 1,5—2 м.
Проводьте інструктаж щодо протидії коронавірусу цікаво. Не просто читайте інформацію, а створіть умови, щоб залучити якнайбільше працівників до цього навчального процесу.
Якщо ви зумієте довести працівникам, яка небезпека їм загрожує, вони теж будуть стежити, щоб усі мили руки, обробляли поверхні дезінфекційними засобами, перебували одне від одного на безпечній відстані. Працівники почнуть вам вказувати на порушників обов’язкових заходів.
І наостанок. Будьте позитивно налаштованими, бо страх і паніка послаблюють наш організм. Дотримуйтеся карантинних заходів — це допоможе уникнути неконтрольованих масштабів епідемії.
Підготував страховий експерт
з охорони праці Стрийського відділення
УВД ФССУ у Львівській області
М.М.Височанський