Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громадськість запрошують долучитись до обговорення законопроекту про дитяче харчування

Дата: 15.12.2020 16:37
Кількість переглядів: 224

Фото без описуіністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України винесло на громадське обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС». Документ розробили з метою нормативно-правового врегулювання питань у сфері дитячого харчування із урахуванням вимог європейського законодавства. Наразі така важлива сфера як дитяче харчування належним чином не врегульована.

Враховуючи необхідність нормативно-правового врегулювання питань у сфері дитячого харчування із урахуванням вимог європейського законодавства, Мінекономіки, відходячи від практики вертикального регулювання у сфері безпечності харчових продуктів та впроваджуючи європейські практики горизонтального регулювання, пропонує врегулювати це питання шляхом внесення змін до ряду законодавчих актів, зокрема у сфері безпечності харчових продуктів, інформування споживачів щодо харчових продуктів та здійсненні контролю за дотриманням встановлених вимог у зазначеній сфері.

«Продовження практики імплементації харчового законодавства до вимог європейського рівня дасть можливість виробникам підвищити якість продукції та розширити ринки збуту. Оскільки в регіоні відсутні підприємства з виробництва дитячого харчування, сподіваємося, що внесення законодавчих змін сприятиме залученню інвестицій у створення такого підприємства або спонукатиме місцевих виробників до виробництва дитячого харчування», - зазначила т.в.о. директора департаменту Людмила Гончаренко.

Прийняття проєкту Закону сприятиме створенню умов для забезпечення дітей грудного та раннього віку якісним та безпечним дитячим харчуванням у відповідності до європейських вимог, збільшення обсягів виробництва та розширення асортименту продуктів для дитячого харчування, дозволить вдосконалити нормативно-правове врегулювання питань, пов’язаних з харчовою безпекою у сфері дитячого харчування, та гармонізувати національне законодавство у цій сфері із законодавством Європейського Союзу.

Ознайомитись з проєктом Закону, долучитись до обговорення та підтримати запропоновані зміни можна за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора