Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про ринок праці та роботу Сколівської РФ ЛОЦЗ у 2020 році

Дата: 14.12.2020 16:23
Кількість переглядів: 425

Ринок праці Сколівщини 2020 року кардинально відрізнився від попередніх років, адже корона криза внесла свої корективи в економіку району. Безробітними стали десятки громадян: як представників інтелектуальної праці, так і найпростіших професій. Цього року заявлено 830 вакансій, роботодавцями, що є на 60% менше ніж у 2019 році, при цьому статус безробітного отримали близько 1000 осіб, на сьогоднішній день у цьому статусі залишається 430 осіб. Цього року під час карантинних обмежень для максимального збереження робочих місць Урядом було напрацьовано алгоритм підтримки малого та середнього бізнесу. Тим, хто змушений був зупинити чи скоротити свою діяльність в час пандемії,  центри зайнятості надавали роботодавцям допомогу по частковому безробіттю До Сколівської РФ ЛОЦЗ було подано 298 пакетів на загальну суму понад 3 млн. 300 тис. грн., внаслідок чого було збережено до 200 робочих місць.

 Державна служба зайнятості володіє понад 6 інструментами, які можуть зацікавити громадян, що до нас звертаються. Це не тільки матеріальна  підтримка під час пошуку роботи, а це започаткування власної справи, це можливість здобути кваліфікацію, це надання ваучера, це узаконення неформального навчання, для роботодавців – програма підтримки створення нових робочих місць  - компенсація ЄСВ, це консалтингові послуги від кар’єрних радників – безробітним, і консультантів - роботодавцям, для батьків та учнівської молоді – професійна орієнтація у виборі професії.

Тому кожна особа, яка звертається до центру зайнятості з метою пошуку роботи відкриває для себе безліч можливостей розвитку, навчання та самовдосконалення!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора