Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ФОПам відновили виплати на дітей: як отримати допомогу

Дата: 08.12.2020 15:49
Кількість переглядів: 211

Фото без описуУряд відновив виплату допомоги на дітей до 10 років фізичним особам-підприємцям. Так, особи, які отримували виплату допомоги у травні-серпні 2020 року, таку допомогу будуть отримувати і надалі. Нову заяву та документи подавати повторно не потрібно. ФОПам, які вперше хочуть отримати таку допомогу необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення, за місцем проживання до 15 грудня 2020 року, з пакетом необхідних документів у паперовій формі:

- копіями свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;

- довідкою з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

- копією документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

- копією рішення районної, районної у м. Києві та м. Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Або заповнити електронну заяву за посиланням з фотокопіями відповідних документів.

Зазначимо, допомога надається на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 гривень).

У департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА розповіли, що в області таку допомогу досі отримували 6 303 ФОПи.

«Загальна кількість дітей – 8654, з них до 6 років – 4619, від 6 до 10 років – 4035. Сума виплати за літо склала 62,6 млн грн», -  зазначив начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Василь Гельбич.

Як пояснили у департаменті економічної політики Львівської ОДА, Постанова №329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» була розроблена Міністерством соціальної політики та прийнята урядом 22 квітня. Це одна з антикризових програм щодо посилення соціального захисту сімей у період карантину.

29 квітня КМУ виділив кошти в сумі 1,6 млрд грн із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 для надання допомоги на дітей фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку, більшість з яких працює у сфері послуг. Послаблення карантинних обмежень дало змогу більшості фізичних осіб-підприємців відновити свою діяльність. Про покращення умов провадження підприємницької діяльності свідчило також збільшення кількості громадян, які зареєструвались фізичними-особами підприємцями. Тому Кабінет Міністрів відповідною постановою №641 від 22 липня прийняв рішення припинити виплати тимчасової допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям з вересня 2020 року.

Нагадаємо, допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, які:

  • сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи - підприємця; або
  • зареєструвалися як фізичні особи - підприємці у січні - березні 2020 р.; або
  • отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога на дітей призначається і виплачується також фізичним особам - підприємцям, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора