Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітньовідомі голландські хори відвідають Львівщину

Дата: 24.05.2017 16:57
Кількість переглядів: 162

Фото без опису22-29 травня до 100-річчя від дня народження диригента Мирослава Антоновича Хор імені Миколи Лисенка та Візантійський Хор з Утрехту гастролюватимуть містами України.

Із концертною програмою хористи виступлять у Львові, Івано-Франківську та в м. Долині (Івано-Франківська область), а також співатимуть Літургії у Гошівському монастирі та новозбудованому Храмі м. Долини.

Турне голландських хорів проходить за підтримки Львівської облдержадміністрації,   Української Греко-Католицької Церкви, Українського Католицького Університету, Міністерства культури України, Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка, Івано-Франківської облдержадміністрації та ін.

 

Довідково:

Візантійський хор виконує виключно українську музику, між хористами, крім диригента, не було і немає жодного українця. Повний склад хору налічує сорок голландців, чоловіків різних професій. Під керівництвом Мирослава Антоновича, який був диригентом колективу понад 40 років, хор дав близько 3000 концертів. Не менш відомим є хор імені Миколи Лисенка, заснований 1996 році також Мирославо


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора