Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині планують організувати симпозіум для представників німецького бізнесу

Дата: 11.04.2017 16:55
Кількість переглядів: 167

Фото без описуНа Львівщині цьогоріч планують організувати симпозіум, на якому представникам німецького бізнесу продемонструють інвестиційні можливості регіону. Про ці та інші напрямки українсько-німецької співпраці, зокрема в освітній та економічній галузі, говорили на зустрічі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського та представників Торгово-промислової палати м. Ерфурт (Тюрингія) у вівторок, 11 квітня.

Перший заступник голови ЛОДА наголосив:важливо розширювати торгово-економічну співпрацю між регіонами. А також закликав представників німецького бізнесу інвестувати у Львівщину. Зокрема, у такі галузі як деревообробна, машинобудування, агропромисловий сектор. "На сьогодні маємо хороші приклади європейських інвестицій на Львівщині, зокрема успішний розвиток бізнесу німецьких компаній у сфері машинобудування", - зазначив Ростислав Замлинський.

Зі свого боку, Генеральний директор торгово-економічної палати у м. Ерфурт Геральд Груссер розповів про хороші відгуки про Львівщину як регіон для інвестування. Також наголосив на співробітництві Тюрингської торгово-промислової палати та навчальних закладів Львівщини на прикладі створення Німецько-Українського освітнього центру як структурного підрозділу Національного університету "Львівська Політехніка".

"Реалізація цього проекту вже триває та у подальшому має хороші перспективи розвитку. До речі, це новий проект такого типу, що сприяє також інтегруванню України в Європу", - резюмував він.

Зазначимо, Німецько-Український освітній центр створили у грудні минулого року у межах угоди між Торгово-промисловою палатою м. Ерфурт та Національним університетом "Львівська Політехніка" для співпраці в галузі освіти, проходження практики та забезпечення кваліфікованими кадрами. Основною його метою є удосконалення системи підготовки фахівців, задоволення потреб підприємств України, включаючи спільні українсько-німецькі підприємства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора