Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині стартувала наймаймасштабніша аграрна подія «AGROPORT WEST LVIV»

Дата: 19.04.2018 16:53
Кількість переглядів: 109

Фото без описуСьогодні, 19 квітня, на Львівщині стартувала VII Міжнародна виставка та форум з підтримки фермерства «Агропорт Захід Львів 2018». У межах заходу відбудеться Фермерський ярмарок та Фестиваль вуличної органічної кухні, які презентуватимуть усім відвідувачам корисну їжу на будь-який смак. Масштабна аграрна подія триватиме упродовж трьох днів до 21 квітня.  Форум зібрав учасників дискусії на тему просторового розвитку агропромислового комплексу. Своїм досвідом із розвитку територій поділяться представники Канади та Франції, міжнародні експерти.

«Це фантатастичний симбіоз, коли концервативне, статечне сільське господарство чи агропромисловий комплекс, той динамічний та надзвичайно модерний, технологічний авіапром поєднуються воєдино. Саме тут і сьогодні успіхами і заслугою Міністерства аграрної політики України, департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА реалізовано цю фантастичну та неймовірну ідею. Сьогодні ми можемо сказати, що "Агропорт" у Львові має право на життя, є сучасним майданчиком для розмов, дискусій, презентацій та , врешті-решт, для того, щоб нашу величезну можливість, традицію українського села зрушити з мертвої точки та рухатись вперед. Будбте свідками цього злету, його учасниками», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

«Аграрна сфера - це рушійна сила економіки, яка відіграє значну роль в українському експорті. 41% усіх товарів, які було експортовано - саме стільки продукція АПК займає в загальній структурі експорту у 2017 році. Робота аграріїв - це не тільки дари української природи. Фермерство в Україні - це інноваційна галузь, у якій застосовується передовий дросвід і технології, тому Уряд приділяє велику увагу у стимулюванні інновацій та інвестицій у цій сфері», - наголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

У межах виставки відбудеться кілька дискусійний панелей та тематичних конференцій за участі українських та зарубіжних експертів. Вперше відбудеться латвійсько-український День сільського господарства, під час якого порушать питання щодо лісів. Говоритимуть також про фінансові інструменти на агроринку, про інновації в птахівництві та кооперацію фермерів Сходу і Заходу України. Фахівці з Німеччини проведуть модульний експортний тренінг, де розкриють питання розробки продукту, декларації та етикетки, дизайну пакування та вимог до стандартів.

Окрім Дня українсько-латвійського сільського господарства, у межах програми другого дня Форуму відбудеться Міжнародна конференція «Найсучасніші новації в створенні рентабельних горіхових садів. Новітні агротехнології, сорти, економіка» та ІІ Міжнародний форум «Ягідництво та кооперація».

Під час Міжнародної виставки планують встановити рекорд України із варіння гречаної каші з м`ясом. Ця ідея об'єднала багатьох виробників органічної продукції, які долучаться до встановлення рекорду.

Також відбуватимуться демонстраційні покази сільськогосподарської техніки, міжнародний форум «Здоровий  ґрунт  - здорова нація», нагородження кращих агропідприємств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора