Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 01 вересня 2016 року діють електронні декларації

Дата: 24.02.2017 16:53
Кількість переглядів: 728

Нещодавно  відвідувачі  Сколівського  центру  обслуговування  платників   цікавились   декларуванням  доходів    державними  службовцями.  Відповідаючи на запитання, начальник  Сколівського  відділення  Стрийської ОДПІ  ГУ ДФС у Львівській області  Володимир  Мелех   повідомив,  що  Верховною радою України  були внесені зміни  у чинне законодавство, а саме  стаття 12 «Фінансовий контроль» Закону України від 07.04.2011 року № 3206-VI  «Про засади запобігання і протидії корупції» згідно якоі органи ДФС прводили переврки відомостей, відображених у деклараціях втратили чинність 01.09.2016 року у зв'язку із  початком роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Закону від 14.10.№ 1700-VII «Пр запобігання корупції».

01 вересня 2016року згідно з рішенням Національного агентства України з питань запобігання корупції від 18 серпня 2016 року № 1 є початком роботи системи електронного  декларування.

 Згідно вимог  Закону  України  від 14.10.2014 р. № 1700-VII  органом, який проводить перевірки достовірності відомостей, зазначених особою у електронній декларації є Національне агентство з питань запобігання корупції.

Таким чином, усі суб»єкти декларування починаючи з 01 вересня 2016 року заповнюють і подають електронні декларації, шляхом їх заповнення на офіційному  сайті  З Національного агентства з питань запобігання корупції, яким в подальшому і будуть здійснюватись відповідні перевірки відомостей, відображених у деклараціях.

Рішенням  Національного агентства з питань запобігання корупції від 11 серпня 2016 р. № 3   затверджені  роз»яснення « Щодо застосування окремих положень Закону України  «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового  контролю», якими слід керуватися при заповненні  електронної декларації. 

За виготовленням ключів електронного цифрового підпису  слід звертатися  до сертифікованих центрів  з виготовлення ключів  ЕЦП. Найближчі  сертифіковані  центри  фіскальної служби  знаходяться у  приміщенні Дрогобицької ОДПІ   за адресою м. Дрогобич вул..Шевченка 9  та у  приміщенні   ГУ  ДФС у Львівській області  за адресою м. Львів  вул.Стрийська 35.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора