Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 75-річчя УПА нащадкам Лицарів вручать відновлені повстанські нагороди

Дата: 24.05.2017 16:49
Кількість переглядів: 173

Фото без описуСьогодні, 24 травня, відбулось представлення відновлених найвищих нагород УПА – Хрестів Бойової Заслуги та Хрестів Заслуги, які вручать нащадкам лицарів УПА до 75-річчя Української повстанської армії, зокрема на прес-конференції презентували 8 відновлених нагород.

У разі, якщо віднайти нащадків Лицарів УПА не вдасться, нагороди передадуть у школи, музеї або інші заклади.

Через високу конспірацію та використання псевдонімів, серед відомих на сьогодні 1102 Лицарів повстанських нагород не ідентифіковано 660.

«Цей проект є важливим для сьогодення, для історії, для ідентифікації нас як країни героїв, країни борців. Нащадки героїв заслуговують отримати ті нагороди, які їхні батьки, діти та прадіди вибороли ціною власного життя», - зазначила заступник голови Львівської ОДА - керівник апарату Маріанна Вільшинська.

42 людини по всій Україні працюють над збором матеріалів про членів ОУН та УПА. У планах видати книжку з короткими біографічними даними нагороджених Лицарів.

Нагадаємо, що з метою втілення в життя  системи нагород УПА, встановлення лицарів УПА, їхніх родин та родичів, виготовлення нагород та проведення церемонії вручення у межах роботи Світового ювілейного оргкомітету з відзначення 75-ї річниці створення УПА створили Координаційну раду.

Цей проект реалізовується за підтримки Львівської облдержадміністрації, Українського інститу національної пам’яті, Центру національного відродження, Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» ім. В. Стуса, Всеукраїнського братства ветеранів ОУН-УПА ім. генерала-хорунжого Т. Чупринки та інших.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора