Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні громадяни, водії та пішоходи, учасники дорожнього руху: бережіть дітей, навчайте їх правилам безпеки, показуйте тільки хороший приклад

Дата: 09.08.2017 16:47
Кількість переглядів: 688

Фото без описуЗгідно з аналізом Всесвітньої організації охорони здоров’я, дорожньо-транспортні пригоди є головною причиною смертності молодих людей у віці від 15 до 29 років та однією із трьох основних причин смертності осіб віком від 5 до 44 років. Щорічно на дорогах світу гине понад 1,2 млн осіб, а несмертельні травми отримують до 50 млн осіб. Україна займає п’яте місце по кількості загиблих у дорожніх пригодах  і є однією з найбільш небезпечних країн для учасників дорожнього руху.  Сумна статистика свідчить, що питання дотримання Правил дорожнього руху є дуже актуальним на сьогодні.

Основними причинами ДТП є перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування та проїзду перехресть, недотримання дистанції, керування транспортними засобами у нетверезому стані. Тож, закликаємо керманичів бути завжди уважними та сумлінніше дотримуватися вимог Правил дорожнього руху.

Почастішали випадки, коли у результаті ДТП травмуються діти. Такі ДТП відбуваються, насамперед, з вини дорослих, через нехтування ними елементарними правилами безпеки.

Для перевезення маленьких пасажирів встановіть на задньому сидінні автомобіля дитяче автокрісло, щоразу перед поїздкою перевіряйте, чи воно надійно закріплене.

Дотримуйтеся безпечної швидкості руху, дистанції та інтервалу, уникайте ризикованих маневрів, не сідайте за кермо, якщо втомилися чи захворіли.

Під час керування транспортними засобами використовуйте мотошоломи, ремені безпеки та інші пасивні засоби безпеки, а у темну пору доби – світлоповертальні елементи на одязі, речах, велосипедах. Не допускайте використання мобільних засобів зв’язку під час керування транспортними засобами без використання відповідних гарнітур «hands free».

Будьте свідомими учасниками дорожнього руху – і біда омине ваші домівки! Пам’ятайте, вас чекають вдома живими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора